Γ. Λιλλήκας: Ο Πρόεδρος να παραμείνει σταθερός στις προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών

17:07 12/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει άλλη επιλογή από το να παραμείνει σταθερός και να επιμείνει στις προϋποθέσεις που έθεσε για την έναρξη των συνομιλιών, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «για ακόμη μια φορά, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, με την προκλητικότητα του απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία και με τις απαξιωτικές δηλώσεις που έχει κάνει, έχει αποκαλύψει τους πραγματικούς στόχους τους οποίους

η Τουρκία θέλει να εξυπηρετήσει εισερχόμενη στις διακοινοτικές συνομιλίες».

«Με αυτά τα δεδομένα», είπε, «θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει άλλη επιλογή από το να παραμείνει σταθερός και να επιμείνει στις προϋποθέσεις που έθεσε για την έναρξη των συνομιλιών, ιδιαίτερα στην προϋπόθεση ότι η λύση θα καθοριστεί με σαφήνεια ότι θα αποτελεί μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Υπαναχώρηση σ’ αυτό το κορυφαίας σημασίας για τον κυπριακό ελληνισμό ζήτημα θα μας οδηγήσει – είτε το θέλει είτε όχι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – σε διαπραγμάτευση πάνω σε ένα μοντέλο συνομοσπονδίας, διχοτομικού χαρακτήρα και τύπου Σχεδίου Ανάν», είπε.

Ο κ. Λιλλήκας είπε, επίσης, ότι «ο Πρόεδρος θα πρέπει να αποστείλει σαφές μήνυμα προς την τουρκική Κυβέρνηση πως ενόσω διατηρεί αυτή την αδιαλλαξία της δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον πρόοδος στην πορεία της για ένταξη στην ΕΕ».

«Η Τουρκία απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι παρά τη συναίνεση της κυπριακής Κυβέρνησης – με την οποία εμείς διαφωνήσαμε – για άνοιγμα ενός προενταξιακού κεφαλαίου, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε, επιδεικνύοντας και αυτή πνεύμα συναίνεσης, αλλά έχει καταστεί ακόμα πιο αδιάλλακτη στο Κυπριακό», κατέληξε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα