Φούλε: Δεν επιβεβαιώνονται καταγγελίες για παράνομη αλιεία στην Καρπασία

12:32 20/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε αναφέρει, σε απαντητική του επιστολή προς την Ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους, ότι ο ισχυρισμός της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας για παράνομη αλιεία στην κατεχόμενη θαλάσσια περιοχή της Καρπασίας δεν επιβεβαιώνεται.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου της Ευρωβουλευτού, η κ. Θεοχάρους, κατόπιν ενημέρωσης της από την Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας, είχε αποστείλει προς τον Επίτροπο Φούλε επιστολή, με την οποία ζητούσε τη διεξαγωγή έρευνας ως προς τη χρήση των απαγορευμένων

ουσιών λανέιτ και χλωρίου για σκοπούς αλίευσης στα κατεχόμενα.

Προστίθεται ότι στην απάντησή του, ο κ. Φούλε υπογραμμίζει ότι για να συνεχίσει την διερεύνηση του θέματος, θα ήταν χρήσιμο η Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας να προωθήσει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή περισσότερα στοιχεία που αφορούν αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων.

Όπως αναφέρεται, η χρήση απαγορευμένων ουσιών θέτει ζητήματα υγείας που επηρεάζουν το σύνολο του κυπριακού πληθυσμού, Ε/κ και Τ/κ, καθώς τα αλιευμένα ψάρια από την κατεχόμενη θάλασσα της Κύπρου καταναλώνονται και στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προστίθεται, τέλος, ότι ο κ. Φούλε αναφέρει ότι οι υπηρεσίες του συνομίλησαν με Τ/κ ψαράδες, οι οποίοι υποστήριξαν ότι γνωρίζουν την επικινδυνότητα των ανωτέρω ουσιών, ενώ έρευνα διεξήγαγε και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα