Φόνος Χατζηκωστή: Απόρριψη εισήγησης υπεράσπισης ότι δεν αποδεικνύεται υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων

16:52 25/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, αποτελούμενο από τους Χάρη Σολομωνίδη (Πρόεδρο Δικαστηρίου), Νικόλα Σάντη (Ανώτερο Επαρχιακό Δικαστή) και Νίκο Γιαπανά (Επαρχιακό Δικαστή), απέρριψε σήμερα την εισήγηση της υπεράσπισης στην υπόθεση σχετικά με το φόνο, στις 11 Ιανουαρίου 2010, στη Λευκωσία, του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» και της τηλεόρασης «ΣΙΓΜΑ», Αντη Χατζηκωστή, ότι δεν αποδεικνύεται υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων.

Αφού άκουσε τους συνηγόρους υπεράσπισης Μιχάλη Πική (εκ μέρους του Ανδρέα Γρηγορίου) και Μάριου Γεωργίου (για τον Τάσο Κρασοπούλη), Μιχαλάκη Κυπριανού

(εκ μέρους των Τάσου Κρασοπούλη και Ελενας Σκορδέλλη), καθώς και του Ροβέρτου Βραχίμη, που εμφανίζεται για τον τέταρτο κατηγορούμενο στην υπόθεση, Γρηγόρη Ξενοφώντος και την κατηγορούσα Αρχή που εκπροσωπείται από την Ανώτερη Δικηγόρο της Δημοκρατίας, Ελενα Κλεόπα, το Δικαστήριο εξέδωσε την ενδιάμεση απόφασή του και όρισε τη συνέχεια της δίκης στις 09:00 το πρωί της 3ης Ιουλίου 2012.

Στη σημερινή πολύωρη συνεδρία του Κακουργιοδικείου, αγόρευσαν οι κύριοι Κυπριανού και Βραχίμης, εκ μέρους των πελατών τους, καθώς και η κ. Κλεόπα εκ μέρους της Εισαγγελίας, την οποία ο κ. Κυπριανού κάλεσε να εξετάσει και να κάνει παραδεκτό ή όχι το νέο στοιχείο, όπως είπε ο κ. Κυπριανού, που προκύπτει από τον προχθεσινό 5πλό φόνο στην Αγία Νάπα και που αφορά το αυτοκίνητο ΚΤΑ988 μέσα στο οποίο βρήκαν το θάνατο πέντε άτομα.

Στο αυτοκίνητο, όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού, υπήρχε υλικό το οποίο χρησιμοποιείται για παράνομες πράξεις και είναι το ίδιο αυτοκίνητο, για το οποίο είχε αναφερθεί στη δίκη για το φόνο του Αντη Χατζηκωστή ότι εκδόθηκε ένταλμα έρευνας, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε οδηγηθεί από τον Τζέρι σε γκαράζ για αλλαγή ταπετσαρίας, μίαν ημέρα μετά το φόνο του Αντη.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση του φόνου του Αντη Χατζηκωστή, για τους οποίους το Δικαστήριο διέταξε όπως παραμείνουν υπό κράτηση, είναι οι Ανδρέας Γρηγορίου, Αναστάσιος Κρασοπούλης και Ελλη Κρασοπούλη – Σκορδέλλη, οι οποίοι κατηγορούνται για συνωμοσία προς διάπραξη φόνου, κατά παράβαση του Αρθρου 217 του Ποινικού Κώδικα (Κεφ. 154) και πιο συγκεκριμένα ότι σε άγνωστη ημερομηνία, μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου 2009 και 25ης του ιδίου μηνός, στο χωριό Πέρα Ορεινής, συνωμότησαν μεταξύ τους και με τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου -ο οποίος έχει ενταχθεί στο σχέδιο προστασίας μαρτύρων- για να φονεύσουν τον Αντη Χατζηκωστή.

Υπό κράτηση παραμένει και ο Γρηγόρης Ξενοφώντος, στον οποίο, όπως και για τους άλλους τρεις κρατουμένους, απαγγέλθηκε επίσης η κατηγορία της συνωμοσίας για φόνο, κατά παράβαση του Αρθρου 217 του Ποινικού Κώδικα (Κεφ. 154) για το ότι σε άγνωστη ημερομηνία, μεταξύ 2 Ιανουαρίου 2010 και 11 Ιανουαρίου 2010, στη Λευκωσία, συνωμότησαν με τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου από την Ανθούπολη, για να φονεύσουν τον Αντη Χατζηκωστή.

Στους τέσσερεις κατηγορουμένους απαγγέλθηκε επίσης η κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης, κατά παράβαση των Αρθρων 20, 203 και 204 του Ποινικού Κώδικα (Κεφ. 154).

Σύμφω

Keywords
Τυχαία Θέματα