Φλόγες και καμένη γη στη Χίο

14:37 20/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε εξέλιξη βρίσκεται -και μετά το μεσημέρι της Δευτέρας- η πυρκαγιά στις Καρυές Χίου, με 120 πυροσβέστες να προσπαθούν να την ελέγξουν χρησιμοποιώντας 50 οχήματα και με τη συνδρομή 110 πεζοπόρων πυροσβεστών, 50 εθελοντών και 79 στρατιωτών. Από αέρος υπήρξαν σήμερα επίσης επιχειρήσεις 9 πυροσβεστικών αεροπλάνων και 7 ελικοπτέρων.

Μάχη με τη φωτιά έδιναν όλη τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο Πυργί και στους Ολύμπους της Χίου, αλλά και στην περιοχή της Παναγιάς Σικελιάς.

Πρώτος στόχος, η σωτηρία του χωριού Πυργί, γνωστού για τα «ξυστά» σπίτια του αλλά και

την παραγωγή της παγκοσμίως γνωστής μαστίχας, στην οποία συμβάλλει περίπου κατά 20 με 25%. Ανάλογη η προσπάθεια και στους Ολύμπους, ενώ ένα τρίτο μέτωπο κατακαίει την περιοχή της Παναγιάς Σικελιάς.

Ολο το βράδυ η φωτιά έκαιγε και στην περιοχή της Ελίντας, στα βόρεια και δυτικά του νησιού, όπου πλησιέστερος οικισμός είναι το χωριό της Σιδηρούντας.

Σήμερα το πρωί δόθηκε στη δημοσιότητα δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, του Βουλευτή Χίου, Κωστή Μουσουρούλη, σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στη Χίο.

«Το επόμενο βήμα, μετά την κατάσβεση, είναι να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους που έχουν πληγεί και να αποκαταστήσουμε το περιβάλλον», δήλωσε, τονίζοντας ότι «αυτήν τη στιγμή κρινόμαστε όλοι και όσοι κάνουν μικροπολιτική πάνω στις στάχτες κρίνονται και αυτοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα