Φ. Φωτίου: Στον αυτόματο πιλότο η διακυβέρνηση του τόπου

17:03 6/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας μας ανησυχούν, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος Φώτης Φωτίου, προσθέτοντας ότι η κυπριακή οικονομία και το κυπριακό κράτος κρέμονται από μια λεπτή κλωστή.

Την ίδια ώρα, είπε, η διακυβέρνηση του τόπου έχει τεθεί στον αυτόματο πιλότο, υπάρχει πλήρης ακυβερνησία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

“Οι κυβερνώντες παραμένουν με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στη φτώχεια, την ανέχεια, την ανεργία, τη δυσπραγία εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών

μας. Είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν φαινόμενα εργατικής αναταραχής. Στερούνται πολιτικής βούλησης να ανταποκριθούν στις ευθύνες και τα καθήκοντα τους. Συνθηματολογούν για κοινωνική ευαισθησία και κοινωνική συνοχή, αλλά οδηγούν στην αντίθετη κατεύθυνση”, πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, είπε, διαχειρίζονται το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών εντελώς ερασιτεχνικά και με ιδεολογικές εμμονές, ενώ κρατούν στο σκοτάδι τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και τον κυπριακό λαό.

“Πότε επιτέλους θα μας πουν τι κάνουν; Πότε θα απαντήσουν στα μεγάλα ερωτήματα που αιωρούνται: για τους όρους εντολής που δόθηκαν προς την PIMCO, για τις κατευθύνσεις και τα στοιχεία που δόθηκαν για σκοπούς καταρτισμού της έκθεσης της, γιατί προτιμήθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία δεν είχε τις ανάλογες εμπειρίες διεκπεραίωσης παρόμοιων εκθέσεων; γιατί καταχωρήθηκε η προσφορά στη συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία προσφορά ήταν υψηλότερη από άλλη εταιρεία η οποία είχε και τις εμπειρίες στην Ελλάδα; στη βάση ποιών εκτιμήσεων, στη βάση ποιών στοιχείων και ποιάς εμπειρογνωμοσύνης υποτιμήθηκαν σε τέτοια έκταση οι περιουσίες των συμπολιτών μας;”, διερωτήθηκε.

Αυτή η εικόνα, συμπλήρωσε ο κ. Φωτίου, πρέπει να τερματιστεί όσο το δυνατό νωρίτερα, γιατί κάθε μέρα που περνά και δεν παίρνονται αποφάσεις μεγαλώνει το κόστος στην κυπριακή οικονομία και στην κυπριακή κοινωνία.

“Ο τόπος χρειάζεται αλλαγή. Χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή, μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, πολιτική σταθερότητα και ενότητα δυνάμεων. Ενώνοντας τις δυνάμεις της Κύπρου, μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα. Γι’ αυτό είναι κρίσιμο στις 17 Φεβρουαρίου ο λαός να δώσει μια ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή στον Νίκο Αναστασιάδη”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα