Εξόρμησαν στα χωράφια οι Παφίτες για την Καθαρά Δευτέρα

15:27 18/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με το πέταγμα των χαρταετών και με νηστίσιμα εδέσματα υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της επαρχίας Πάφου την Καθαρά Δευτέρα μέσα σε καλές μάλιστα καιρικές συνθήκες. Οι κάτοικοι της Πάφου εξόρμησαν στα χωράφια για να κόψουν τη « μούττη της Σαρακοστής» με διαφορετικό μάλιστα διατροφολόγιο.

Μεγάλη εκδήλωση για την Καθαρά Δευτέρα

διοργάνωσε ο Δήμος Πάφου σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, στην παραλία του Φάρου που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος είχε την τιμητική της . Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα , διαγωνισμό χειροποίητου χαρταετού και προσφορά νηστίσιμων εδεσμάτων.

Εξάλλου ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτιστικής του προσφοράς, οργάνωσε και φέτος την εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας με αναβαθμισμένο πρόγραμμα όπου στήθηκε πραγματικό πανηγύρι χαράς και διασκέδασης στη Δημοτική Ακτή παρά το Λατσί.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελο Οδυσσέως η εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας στο χώρο της Δημοτικής Πλαζ έχει καθιερωθεί ως θεσμός από το Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς καλώντας παράλληλα όλο τον κόσμο να συμμετάσχει και να διασκεδάσει. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης σε όλα τα παιδιά η τοπική αρχή πρόσφερε δωρεάν γιορταστικά μπαλόνια ενώ τους δόθηκε η ευκαιρία να πετάξουν τους δικούς τους χαρταετούς και να συμμετάσχουν στα παραδοσιακά παιχνίδια που διοργάνωσε ο Δήμος. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς περιλαλμβάνουν επίσης ζωντανή μουσική από το μουσικό σχήμα « οι Νότες» και ελληνικούς κυπριακούς παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς.

Κάτοικοι της επαρχίας αλλά και επισκέπτες εξόρμησαν επίσης και στις περιοχές των Δήμων Πέγειας και Γεροσκήπου αλλά και στο πάρκο κοντά στην παραλία της Τίμης πετώντας χαρταετούς και τρώγοντας τα νηστίσιμα τους .

Keywords
Τυχαία Θέματα