Εξομαλύνεται η κατάσταση στη Βραζιλία, απρόβλεπτες οι διαδηλώσεις, λέει η Πρέσβειρα της Κύπρου στη χώρα

20:14 28/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στη Βραζιλία, αλλά παραμένουν απρόβλεπτες οι διαδηλώσεις, αφού διοργανώνονται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επεσήμανε στο ΚΥΠΕ η Πρέσβειρα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, Μάρθα Μαυρομμάτη, σημειώνοντας ότι η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την Βραζιλία είναι συμβουλευτική, όπως παρόμοιες ανακοινώσεις χωρών μελών της ΕΕ και της Ευρώπης.

Κληθείσα

από το ΚΥΠΕ να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, η κ. Μαρομμάτη είπε ότι οι μεγάλες διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών έγιναν ξαφνικά και κανείς δεν το περίμενε. Είναι πρωτόγνωρο, ανέφερε, και για τους Βραζιλιάνους, αφού έχουν περάσει 20 χρόνια από τις τελευταίες τέτοιου μεγέθους εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. «Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις γίνονται στις πόλεις όπου διεξάγονται οι αγώνες του Κυπέλου Συνομοσπονδιών. Έχει απομείνει τώρα μόνο ο τελικός της Κυριακής, 30 Ιουνίου, στο Σάο Πάολο».

Ανέφερε επίσης ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί μια διαδήλωση, που έχει οργανωθεί μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αρχές ή μέσα του Ιούλη διοργανώνεται πανεθνική απεργία στην Βραζιλία από τις μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Οι Κύπριοι που διαμένουν στην Βραζιλία είναι πολύ λίγοι, ανέφερε η Πρέσβειρα λέγοντας πως διαμένουν κυρίως στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στο Σάο Πάολο, είναι παντρεμένοι με Βραζιλιάνους ή Βραζιλιάνες ή εργάζονται στη χώρα. Συμβουλεύουμε αυτά τα άτομα, σημείωσε, να αποφεύγουν μέρη όπου γίνονται οι συγκεντρώσεις, πράγμα που ξέρουν ήδη αφού μένουν στη χώρα, όπως επεσήμανε. Συμβουλεύουν επίσης, όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν τη χώρα ν’ αποφεύγουν μέρη όπου διοργανώνονται συγκεντρώσεις.

Η Πρέσβειρα σημείωσε πως τα τηλέφωνα της Πρεσβείας, της ίδιας και του προσωπικού λειτουργούν ολόκληρο το 24ωρο και κάλεσε όσους θέλουν να επικοινωνήσουν. Μέχρι στιγμής, ανέφερε, κανείς δεν επικοινώνησε μαζί τους. Βρίσκονται, πρόσθεσε η κ. Μαυρομμάτη, σε επαφή τόσο με τις Πρεσβείες των άλλων χωρών μελών της ΕΕ στην Βραζιλία, όσο και με τους Επίτιμους Προξένους της Δημοκρατίας σε μεγάλες πόλεις και υπάρχει συνεχής ενημέρωση και του Υπουργείου Εξωτερικών στην Λευκωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα