Έξω από το Προεδρικό μέλη της ΕΔΟΝ

11:08 15/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι στην Κύπρο πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξω από το Προεδρικό μέλη της ΕΔΟΝ, την ώρα που ο Ευρωπαίος αξιωματούχος γινόταν δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Κρατώντας πανό και πλακάτ με συνθήματα κατά των πολιτικών λιτότητας , της ανεργίας και της φτώχειας στην ΕΕ, τα μέλη της ΕΔΟΝ

συγκεντρώθηκαν, υπό τη διακριτική επίβλεψη της αστυνομίας έξω από την πύλη εισόδου του Προεδρικού.

Ο ΓΓ της ΕΔΟΝ Χάρης Καράμανος ανέγνωσε ψήφισμα το οποίο επιδόθηκε σε μέλη της Προεδρικής Φρουράς με παραλήπτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο οποίο η ΕΔΟΝ διερωτάται κατά πόσο η στήριξη την οποία εκφράζει προς την Κύπρο, με την επίσκεψη του, ο κ. βαν Ρομπέι, είναι η ίδια με τη «στήριξη» προς την Κύπρο «με το κούρεμα των καταθέσεων, των ταμείων προνοίας και των συντάξεων», ή έχει να κάνει με «τη συνέχιση των ίδιων και πιο σκληρών πολιτικών λιτότητας που ακολουθεί χέρι χέρι η ΕΕ με το ΔΝΤ, αυξάνοντας με γεωμετρική ταχύτητα τη φτώχια και την ανεργία, εξυπηρετώντας έτσι τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου».

Στο ψήφισμα της η ΕΔΟΝ αναφέρει ακόμη ότι «η Κύπρος είναι αυτή που γνώρισε πρόσφατα το κυνικό πρόσωπο της ΕΕ» και πως «μετά το κούρεμα των καταθέσεων έχουν συμφωνηθεί μια σειρά από σκληρά μέτρα από την κυβέρνηση Αναστασιάδη, όπως η ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οι περικοπές μισθών και ωφελημάτων, η διάλυση του Συνεργατισμού, το πετσόκομμα στα ζητήματα υγείας και παιδείας, η αύξηση στα κόμιστρα στις δημόσιες συγκοινωνίες και άλλα πολλά».

Σημειώνει ακόμη ότι «η ανεργία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και ο λαός πληρώνει δυσβάσταχτους φόρους, οι νέοι μεταναστεύουν κατά 33%, διακόπτουν τις σπουδές τους, αποξενώνονται και γίνονται το φτηνό εργατικό δυναμικό που εναλλάσσεται στην ανεργία η οποία έχει ακουμπήσει τις 80 χιλιάδες».

Προσθέτει ότι «εντός της Τρόικας και των μνημονιακών συνταγών η προοπτική της ανάκαμψης εξαφανίζεται με βίαιο και εκδικητικό τρόπο και οι ελπίδες της νέας γενιάς για το μέλλον εξανεμίζονται» και πως «η επιλογή μας ως λαός είναι να απεγκλωβιστούμε από αυτά τα πλαίσια λογικής, να αντισταθούμε στις επιβουλές της Τρόικας και να αναζητήσουμε λύση έξω από αυτά».

Καλεί τέλος τον κυπριακό λαό «σε συστράτευση και αγώνα για να χτίσουμε μέτωπο αντίστασης στις αντινεανικές – αντιλαϊκές πολιτικές».

Σε δηλώσεις του ο ΓΓ της ΕΔΟΝ Χάρης Καράμανος ανέφερε ότι τα μέλη της ΕΔΟΝ συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίδραση τους στην επίσκεψη του Χέρμαν Βαν Ρομπέι, εκφράζοντας για ακόμη μια φορά την αντίθεση τους στις πολιτικές λιτότητας και τις πολιτικές που ακολουθεί η ΕΕ.

«Διαφωνούμε κάθετα με όσα προωθούν το ΔΝΤ και η ΕΕ, πολιτικές λιτότητας που στοχοποιούν το λαό και οδηγούν τον κόσμο και ιδιαίτερα τους νέους στην ανεργία» είπε.

«Αυτές οι πολιτικές δεν μπορούν να συνεχιστούν» πρόσθεσε και κάλεσε εκ νέου την Κυβέρνηση «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην αποδεχτεί αυτά τα οποία ουσιαστικά στέλλουν το λαό στη φτώχεια και την ανεργία».

Keywords
Τυχαία Θέματα