Εξηγήσαμε τις θέσεις, έδειξε κατανόηση, δήλωσε ο ΠτΔ μετά τη συνάντηση με την κ. Λαγκάρντ

23:42 13/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η συνάντηση αυτή δεν ήταν για να ληφθούν αποφάσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας κληθείς από τους δημοσιογράφους να πει εάν λήφθηκαν αποφάσεις στη συνάντησή του με την Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ απόψε στο Προεδρικό.

Εξερχόμενος του Προεδρικού, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «αντιλαμβάνομαι ότι και η κ. Λανγκάρντ σας είπε ότι ήταν μια πολύ φιλική συνάντηση και εξηγήσαμε εμείς τις θέσεις μας και τη στρατηγική μας. Μας άκουσε με πολύ προσοχή και θεωρώ ότι έδειξε

πολύ κατανόηση. Και θα φανούν τα περαιτέρω».

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι η κ. Λανγκάρντ είπε πως άκουσε τις ανησυχίες που της εκφράσθηκαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε «βεβαίως, εσείς δεν ανησυχείτε;».

Σε άλλο σχόλιο δημοσιογράφου ότι υπάρχουν δύο φιλοσοφίες, η μια, οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ζητεί τους τρεις άξονες, της ανάπτυξης, της εξυγίανσης και της κοινωνικής συνοχής και από την άλλη, «η μονόπλευρη πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα» και ερωτηθείς εάν η Διευθύντρια του ΔΝΤ «ως ο εκπρόσωπος της παλιάς πολιτικής εμμένει σε εκείνη τη θέση ή έχει αρχίσει να διαφοροποιείται;», ο Πρόεδρος Χριστόφιας διερωτήθηκε γιατί λέμε ότι η κ. Λανγκάρντ είναι ο «καθαυτό εκπρόσωπος της παλιάς πολιτικής. Μην με πιέζετε να πω πράγματα τα οποία δεν είναι της ώρας να πούμε».

Ερωτηθείς πότε θα υπογράψουμε μνημόνιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «όταν είμαστε έτοιμοι» και στην ερώτηση πότε θα είμαστε, έδωσε την ίδια απάντηση: «όταν θα είμαστε έτοιμοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα