Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί στο Νικολαΐδειο Γυμνάσιο Πάφου

09:26 14/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εκπαιδευτικοί από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Πολωνία επισκέπτονται από σήμερα την Πάφο, συμμετέχοντας στο κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Comenius. Οι εκπαιδευτικοί θα φιλοξενηθούν από το Νικολαΐδειο Γυμνάσιο Πάφου, ενώ το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν έχει ως θέμα «Κοινές Ευρωπαϊκές μας ρίζες».

Βρετανία, Πολωνία, Κύπρος, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία είναι οι χώρες που συμμετέχουν και που μοιράζονται την ίδια διαδρομή. Ανακαλύπτοντας δεσμούς και αλληλεπιδράσεις από το παρελθόν και συνειδητοποιώντας τους κοινούς προσανατολισμούς στο παρόν και στο μέλλον. Η κύρια ιδέα του project, σύμφωνα με ανακοίνωση του Νικολαΐδειου Γυμνασίου, πηγάζει από την αναγνώριση ότι η σημερινή ευρωπαϊκή ταυτότητα έχει τις ρίζες της στον Ελληνορωμαϊκό Πολιτισμό, ο οποίος επηρέασε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς και συνέβαλε με διάφορους τρόπους στη δημιουργία της νεότερης Ευρώπης. Στο project συμμετέχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από σχολεία των χωρών αυτών.

Η επίσκεψη των εκπαιδευτικών στην Πάφο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της θα ανταλλαγής επισκέψεων μεταξύ των σχολείων που συμμετέχουν. Μέχρι στιγμής 9 μαθητές και 4 καθηγητές του Νικολαΐδειου έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα ανταλλαγής που υλοποιήθηκε στο Λονδίνο, τη Ρώμη, την Καταλονία και τώρα στην Πάφο.

Η παρουσίαση των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων του project θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7.00 το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση στον Πολυχώρο Πολιτισμού Παλιά Ηλεκτρική. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας.

Σκοπός του project είναι, ανάμεσα σε άλλα, να εμπλακούν όσο το δυνατόν περισσότεροι καθηγητές και μαθητές ούτως ώστε να προωθηθούν νέες μαθησιακές δεξιότητές που θα ενδυναμώσουν τα αναλυτικά προγράμματα των σχολείων. Το πρόγραμμα επιχορηγείται από το Ίδρυμα Διά Βίου Μάθησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα