Ευρωπαϊκά «αντίποινα» στη σύζυγο του Άσαντ

11:07 23/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η όμορφη πρώτη κυρία της Συρίας Άσμα αλ Άσαντ, μπορεί να θέλει και να έχει επιτυχώς, έως τώρα, να παραμείνει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, όμως οι «καταχρήσεις» της, εν καιρώ πολέμου, δεν την αφήνουν «ν’αγιάσει».

Πρόσφατα, οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ αποφάσισαν να της επιβάλλουν κυρώσεις, στερώντας της, έτσι, την έξοδο από τη Συρία (παραμένει ωστόσο άγνωστο το εάν θα μπορεί να επισκεφθεί τη Μ. Βρετανία μια και διατηρεί και βρετανικό διαβατήριο) και παγώνοντας τους προσωπικούς της λογαριασμούς.

Αυτά φαίνεται να δήλωσαν, πρόσφατα, διπλωμάτες. Τα μέλη του διπλωματικού σώματος

τόνισαν πως η κυρία Άσαντ θα είναι, μαζί και με τον Σύρο πρόεδρο και σύζυγό της Μπασάρ αλ Άσαντ, μία εκ των δώδεκα υψηλόβαθμων –αν και στην περίπτωση της δεν τίθεται θέμα θέσης ή βαθμού- προσώπων της Συρίας στα οποία θα επιβληθούν κυρώσεις. Άλλωστε, εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι ο αλ Άσαντ βρίσκεται ήδη σε τέτοιο καθεστώς.

Καθώς φαίνεται, η Άσμα αλ Άσαντ, γεννημένη και μεγαλωμένη στο Λονδίνο και με καταγωγή από την πόλη Χομς της Συρίας συνέχισε ακάθεκτη τις….διαδικτυακές αγορές και τα ταξίδια της ακόμα και κατά τη διάρκεια των ταραχών στην ιδιαίτερη πατρίδα της, γεγονός που εξόργισε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Το BBC ανέφερε ότι, επί χρόνια, οι Βρυξέλλες διατηρούσαν την πεποίθηση πως το ευρωπαϊκό μεγάλωμα της Άσμα θα μπορούσε να επιφέρει αλλαγές στη Συρία, όμως, τελικά, η πραγματικότητα απέδειξε το αντίθετο.

Keywords
Τυχαία Θέματα