Ευαγόρου: Ο άκρατος λαϊκισμός για την οικονομία προκαλεί πανικό

11:13 23/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δήλωση Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, Σταύρου Ευαγόρου για την οικονομία.

Οι δηλώσεις του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου όχι μόνο δεν βοηθούν τον τόπο αλλά προκαλούν πανικό και σύγχυση. Ως ΑΚΕΛ σημειώνουμε ότι ο άκρατος λαϊκισμός προκαλεί ζημιά και πλήττει την αξιοπιστία της χώρας μας.

Άλλωστε ο κ. Νεοφύτου γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι αυτή η Κυβέρνηση που υιοθέτησε και υλοποίησε δύο μεγάλα πακέτα μέτρων (αρκετά από

τα οποία είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα) τα οποία χαιρετίστηκαν και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακόμα και τώρα που μιλούμε η Κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει μέτρα προς διάφορες κατευθύνσεις όπως η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και ο περιορισμός των δαπανών λειτουργίας της κρατικής μηχανής.

Εδώ και μήνες ο κ. Νεοφύτου μας προτρέπει να κτυπήσουμε την πόρτα του Μηχανισμού Στήριξης. Οφείλει ο κ. Νεοφύτου να γνωρίζει ότι τέτοιου είδους αποφάσεις λαμβάνονται μετά από μελέτη και αξιολόγηση όλων των παραμέτρων και όλων των δεδομένων. Πριν προχωρήσουμε πρέπει να μελετήσουμε όλες τις επιλογές για δανεισμό.

Εκείνο που χρειάζεται σήμερα ο τόπος είναι σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συναίνεση. Μέσα σ΄ αυτά τα πλαίσια της ανάγκης για συναίνεση είναι που θα κληθεί και η σύσκεψη για την οικονομία υπό τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Τούτες τις ώρες λοιπόν, που είναι ώρες ευθύνης, ο άκρατος λαϊκισμός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και επιζήμιος και για την οικονομία αλλά και για το τόπο μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα