Ευαγόρου : Λήψη πρόσθετων μέτρων για την οικονομία μετά και το ‘κούρεμα’

16:05 16/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ εκτιμά ότι η επιδείνωση της κατάστασης στην Ευρώπη, μετά το ”κούρεμα” των ελληνικών ομολόγων, θα απαιτήσει να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο τη δική μας οικονομία και να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Σταύρος Ευαγόρου.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Εφορο Εποπτείας Συνεργατικών Ιδρυμάτων Ντίνο Λύρα και τον Γενικό Διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας

Ερωτόκριτο Χλωρακιώτη, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι το ΑΚΕΛ αναμένει πολύ σύντομα πως η Κυβέρνηση -αφού προηγηθεί και διάλογος με το συνδικαλιστικό Κίνημα- θα είναι σε θέση να καταθέσει πρόσθετα μέτρα.

«Εμείς ως ΑΚΕΛ έχουμε δώσει τις δικές μας προτάσεις στον Υπουργό Οικονομικών και είμαστε σίγουροι ότι αρκετά από αυτά τα μέτρα που έχουμε προτείνει θα υιοθετηθούν», είπε.

Αναφερόμενος στο «νέο πολεμικό μέτωπο» που άνοιξαν τα πολιτικά κόμματα, ενάντια στον Συνεργατισμό, ο κ. Ευαγόρου είπε: «Συνεχίζοντας την υποσκαπτική τους πολιτική τα βάζουν ανοικτά πλέον με το Συνεργατικό Κίνημα, παραγνωρίζοντας την διαχρονική του προσφορά προς το σύνολο του κυπριακού λαού την ανάπτυξη και την οικονομία».

«Μέσα από υπερβολές και παραπλανητική κινδυνολογία», πρόσθεσε, «επιχειρούν να παρουσιάσουν τον Συνεργατισμό υπό κατάρρευση εξυπηρετώντας αλλότριους στόχους, τη στιγμή που όλοι αναγνωρίζουν ότι το συνεργατικό κίνημα είναι και εύρωστο και δυναμικά αναπτυσσόμενο εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και τίποτα περισσότερο σε αντίθεση με άλλους».

Είπε ακόμα πως το κόμμα του με λύπη παρατηρεί ότι «η κινδυνολογία και η καταστροφολογία, αλλά και η σκόπιμη παραγνώριση των διεθνών και ευρωπαϊκών συνθηκών προσφέρουν την χείριστη υπηρεσία στον τόπο».

Όπως σημείωσε «την ίδια ώρα που βρίσκουν άλλοθι και ελαφρυντικά στις τράπεζες, γιατί εκτέθηκαν στα ελληνικά ομόλογα, κατηγορούν το Συνεργατικό Κίνημα, γιατί επένδυσε σε ομόλογα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Παράξενη πραγματικά αλλά και επιλεκτική προσέγγιση. Ας την κρίνει ο καθένας. Αμφισβητούν δηλαδή το δικαίωμα της Κυβέρνησης και του κράτους μας να δανείζεται με ευνοϊκούς όρους όπως έγινε και στην περίπτωση του ρωσικού δανείου, το οποίο επιχείρησαν να αμφισβητήσουν και να δαιμονοποιήσουν λόγω προέλευσης», ανέφερε.

Συνεχίζοντας ο κ. Ευαγόρου είπε ότι «σε μια περίοδο όπου διανοίγονται τεράστιες προοπτικές για την Κύπρο και την Κυπριακή οικονομία με την διαφαινόμενη ανεύρεση μεγάλων ποσοτήτων υδρογονανθράκων, προσπαθούν να σκοτώσουν την ελπίδα και να επιδεινώσουν την ψυχολογία του κυπριακού λαού».

Εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του, γιατί όπως είπε «ορισμένοι πολιτικοί με τέτοιες συμπεριφορές προσφέρουν την χείριστη υπηρεσία στον τόπο και την οικονομία, τρομοκρατούν την αγορά και τους καταναλωτές, απλά και μόνον για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Keywords
Τυχαία Θέματα