Έτοιμη η Εκκλησία για αναστύλωση του Απ. Ανδρέα, δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος

14:04 30/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έτοιμος, δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων για αναστύλωση της κατεχόμενης ιστορικής Μονής του Αποστόλου Ανδρέα.

«Υπάρχουν σχέδια, τα δώσαμε και το Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο έχει εκπονήσει λεπτομερή σχέδια εδώ και χρόνια, τα οποία αν και είναι στη διάθεση των Τούρκων, αυτοί συνεχίζουν να χαρακτηρίζονται από κωλυσιεργία», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας ισχυρισμούς των κατοχικών αρχών ότι, αν και άρχισαν να κάνουν κάποια βελτιωτικά έργα

στον περίβολο της Μονής, εντούτοις παρατηρείται κωλυσιεργία εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου – όπως υποστηρίζουν – με αποτέλεσμα να μην αρχίσει το έργο της αναστύλωσης του μοναστηριού, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου σημείωσε ότι «εμείς έχουμε απευθυνθεί πάρα πολλές φορές τα τελευταία τρία χρόνια προς τα ΗΕ, προς την UΝDP να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Τους είπαμε ότι τα χρήματα θα τα βάλουμε εμείς, αλλά δυστυχώς, κωλυσιεργούν και δεν κάνουν τίποτα».

Η Εκκλησία δεν είναι η αιτία της μη συντήρησης, αλλά είναι οι ίδιοι που μέχρι τώρα μας έβρισκαν αφορμές ότι ο στρατός δεν δέχεται», τόνισε.

Ανέφερε ακόμη ότι έχει παρατηρήσει πως ο Τούρκος Πρωθυπουργός έχει προτάξει το στρατό, έχει στείλει αρκετούς αρχηγούς στη φυλακή, άρα ελέγχει τα πάντα. Το κακό πηγάζει από την Άγκυρα, σημείωσε.

Τους κάλεσε να είναι ειλικρινείς, να μάθουν να σέβονται τα ιερά και τα όσια των άλλων, και να είναι δημοκρατικοί άνθρωποι.

«Γιατί, αν νομίζουν ότι επειδή η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα, είναι υπερδύναμη και μπορεί να κάνει ότι θέλει, θα έρθει η ώρα που θα αισθανθεί τη μικρότητα της. Στο τέλος θα πρυτανεύσει το δίκαιο», πρόσθεσε.

Έχουμε, κατέληξε, τις ελπίδες μας στο Θεό ότι θα έρθει η μέρα της συντήρησης έστω και αν δεν θέλουν οι Τούρκοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα