Ετοιμη για εντατικό διάλογο με το Υπουργείο για το Ωρολόγιο Πρόγραμμα η ΟΕΛΜΕΚ

19:12 14/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει την ετοιμότητά της να μπει σε εντατικό και άμεσο διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο τη διαμόρφωση ενός κοινά αποδεκτού Ωρολογίου Προγράμματος για το δημόσιο Σχολείο.

Σε σημερινή επιστολή της, την οποία απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργο Δημοσθένους, η ΟΕΛΜΕΚ

αναφέρει πως «είναι έτοιμη να μπει σε εντατικό και άμεσο διάλογο με στόχο τη διαμόρφωση ενός κοινά αποδεκτού Ωρολογίου Προγράμματος για το δημόσιο Σχολείο ακόμη και από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, αν υπάρχει δυνατότητα».

Η ΟΕΛΜΕΚ, μέσω της επιστολής της, ζητά την γραπτή δέσμευση του Υπουργού Παιδείας ότι δεν θα αλλάξει ο υφιστάμενος αριθμός των 24 διδακτικών περιόδων για τους εκπαιδευτικούς, καθώς επίσης ζητά τη γραπτή δέσμευσή του για τη δημιουργία των επιπλέον μόνιμων θέσεων που θα δημιουργηθούν από την αύξηση των διδακτικών περιόδων στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Επίσης, ζητά τη δημιουργία απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και καθορισμό των μαθημάτων επιλογής στην Α’ Λυκείου.

Ξεκαθαρίζει, επίσης, στην επιστολή της ότι δεν θα αποδεχθεί τη μονομερή εφαρμογή νέου Ωρολογίου Προγράμματος χωρίς συζήτηση και κοινή συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα