ΕΣΚ: Ανεφάρμοστη η απόφαση δικαστηρίου για πρώην εργαζόμενους στον PLUS TV

11:48 16/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με ανακοίνωση της η ΕΣΚ καταγγέλλει το γεγονός ότι εδώ και περίπου δύο χρόνια και παρά την ύπαρξη σχετικής απόφασης δικαστηρίου, εφτά πρώην εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό PLUS TV δεν έχουν ακόμη λάβει δεδουλευμένους μισθούς και δικαιώματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚ αναφέρει ότι και οι εφτά εργάζονταν στον τηλεοπτικό σταθμό PLUS TV μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011 οπότε και απολύθηκαν.

Όπως αναφέρει, ο σταθμός ανήκε στην εταιρεία Radio Stage (PLUS TV) LTD, τον οποίο διαχειριζόταν τότε ο γνωστός δικηγόρος, επιχειρηματίας και ποδοσφαιρικός παράγοντας Ανδρέας Σοφοκλέους.

«Οι εφτά συνάδελφοι δεν έλαβαν τα δεδουλευμένα τους και με τη συνδρομή της Ένωσης Συντακτών προσφύγαμε στο Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών», αναφέρει, προσθέτοντας ότι το Δικαστήριο μετά από συμφωνία και των δικηγόρων της εταιρείας (την εκπροσωπούσε ο Ανδρέας Σοφοκλέους) δικαίωσε τους εφτά δημοσιογράφους και διέταξε την εναγόμενη εταιρεία όπως τους καταβάλει δεδουλευμένους μισθούς και δικαιώματα συνολικού ύψους πέραν των 39 χιλιάδων (39.000) ευρώ.

«Η απόφαση εκδόθηκε στις 14.12.2012 και συντάχθηκε στις 7.2.2013. Έκτοτε καμιά ακρόαση από μέρους αυτών που πρέπει να πληρώσουν-εξοφλήσουν τις οφειλές τους», προσθέτει η ΕΣΚ.

Στην ανακοίνωση της η ΕΣΚ αναφέρει πως σήμερα είναι υποχρεωμένη να καταγγείλει δημοσίως αυτό το πρωτοφανές φαινόμενο. «Οι δημοσιογράφοι δικαιώθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, η εναγόμενη πλευρά αποδέχθηκε την απόφαση και όμως αρνείται να ανταποκριθεί», αναφέρει.

Προσθέτει ε πως «το μέγεθος, της κοροϊδίας φθάνει σε απροσμέτρητα ύψη με την ενέργεια των διαχειριστών να μεταβιβάσουν το δικαίωμα λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού σε νέα εταιρεία που συνέστησαν με άλλο όνομα και άλλους μετόχους», με αποτέλεσμα «να απεκδύονται σήμερα των υποχρεώσεών τους για καταβολή των οφειλών τους σε άνεργους συναδέλφους και η δικαστική απόφαση να αποτελεί χαρτί χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα