Ερήμωσε η Πόλη Χρυσοχούς!

10:11 31/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η οικονομική κρίση κτύπησε και την Πόλη Χρυσοχούς, εκτιμούν κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής που βιώνουν καθημερινά δυσκολίες στην επιβίωσή τους. Στην κεντρική πλατεία καθώς και στην παραδοσιακή αγορά, που άλλοτε έσφυζαν από ζωή, η κίνηση είναι ανύπαρκτη.

Οι επιχειρηματίες της περιοχής, σε δηλώσεις τους στο ΚΥΠΕ, ανέφεραν ότι δεν τους συμφέρει πλέον να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους αφού αντί να κερδίζουν, ζημιώνουν. Ήδη κάποιοι από αυτούς έχουν βάλει λουκέτο εδώ και λίγους μήνες ενώ σειρά παίρνουν

και άλλοι. Τόσο τα καταστήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης καθώς και μικρά περίπτερα και σουβενίρ είναι άδεια.

Ιδιοκτήτες καφετεριών της περιοχής ανέφεραν πως οι καλοί καιροί για τους επιχειρηματίες της περιοχής έχουν περάσει. Ιδιαίτερα στο χώρο της Δημοτικής αγοράς, το μόνο που έμεινε είναι άδεια κιβώτια και πάγκοι που μαρτυρούν ότι κάποτε σε εκείνο το χώρο υπήρχε ζωή.

Οι επιχειρηματίες Πόλεως Χρυσοχούς αποδίδοντας την κάμψη του αγοραστικού ενδιαφέροντος στην οικονομική κρίση που έχει πλήξει και την περιοχή τους, ζητούν την άμεση λήψη μέτρων από την πολιτεία για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή έχουν μείνει ελάχιστοι επαγγελματίες που με πολλές δυσκολίες διατηρούν σε λειτουργία τις επιχειρήσεις τους.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Οδυσσέως ανέφερε ότι κύριος στόχος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι επιχειρηματίες να βγουν από το αδιέξοδο.

«Ο Δήμος Πόλεως θα προχωρήσει στα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε να αναζωογονηθεί η αγορά. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα με τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου», ανέφερε ο κ. Οδυσσέως.

Είναι γεγονός είπε ότι τη χειμερινή περίοδο κάποια καταστήματα κλείνουν όπως και ξενοδοχεία, αφού η Πόλη Χρυσοχούς στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό. Φέτος, πρόσθεσε, είναι λίγο χειρότερα τα πράγματα ένεκα και της οικονομικής κρίσης.

«Μέσα στους στόχους του Δήμου είναι να προχωρήσει σε έργα εξωραϊσμού στην κεντρική πλατεία και σε άλλα σημεία της Πόλης έτσι ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της περιοχής και να αναπτυχθεί το ενδιαφέρον των τουριστών», σημείωσε ο κ. Οδυσσέως.

Keywords
Τυχαία Θέματα