Εργοδοτικές οργανώσεις, τουρισμός και Ελληνική Τράπεζα στην ατζέντα της Τρόικας από Δευτέρας

13:40 2/2/2014 - Πηγή: OnlyCY


Στην Κύπρο βρίσκονται οι επικεφαλής της Τρόικας, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, οι οποίοι θα έχουν σήμερα εσωτερικές ενημερωτικές συναντήσεις.

Αύριο στις 9.00 οι επικεφαλής της Τρόικας θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι επικεφαλής της Τρόικας, οι οποίοι έφθασαν ήδη στην Κύπρο,

θα ξεκινήσουν συναντήσεις με την πολιτική και οικονομική ηγεσία του τόπου από τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ οι τεχνοκρατικές ομάδες της Τρόικας θα συνεχίσουν τις συναντήσεις τους οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 12. Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τις 9.00 το πρωί θα έχουν συναντήσεις τεχνικής φύσεως με τη Στατιστική Υπηρεσία, το Υπουργείο Εργασίας, ενώ θα ασχοληθούν με φορολογικά θέματα και θέματα προϋπολογισμού 2014.

Στις 14.00 οι τεχνοκράτες θα ανασκοπήσουν τις μακρο-οικονομικές εξελίξεις με τις εργοδοτικές οργανώσεις ΟΕΒ και ΚΕΒΕ.

Στις 16.30 οι επικεφαλής της Τρόικας θα συναντηθούν με την ηγεσία των εργοδοτικών οργανώσεων. ΟΕΒ και ΚΕΒΕ αναμένεται να θέσουν στην Τρόικα τα θέματα της αναδιάρθρωσης των δανείων και την ανάγκη για πρόσθετη ρευστότητα στην αγορά, ζητήματα για τους ημικρατικούς οργανισμούς, την αναδιάρθρωση της κρατικής μηχανής και τα μισθολόγια.

Εξάλλου τη Δευτέρα στις 17.30 οι επικεφαλής της Τρόικας θα έχουν επαφές με την ηγεσία του Κυπριακού Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ) και των Υπουργείων Οικονομικών, Εμπορίου και Συγκοινωνιών για θέματα που αφορούν τον τουρισμό, που είχαν αναβληθεί την περασμένη εβδομάδα. Στη συνάντηση ο ΚΟΤ αναμένεται να θέσει το θέμα της ανάπτυξης της οικονομίας σε σχέση με τον τουρισμό και τη στρατηγική ώστε να ανταποκριθεί ο Οργανισμός σε ποσοτικούς στόχους.

Το απόγευμα κλιμάκια της Τρόικας θα έχουν συνάντηση με την Ελληνική Τράπεζα στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα