Εργοδότες: Λυπούμαστε … 13ο μισθό ξανά το 2017

11:34 4/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Καταγγελίες ΔΕΟΚ για μη καταβολή του 13ου μισθού

Η ΔΕΟΚ εκφράζει την ανησυχία της για το φαινόμενο που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολλοί εργοδότες να αρνούνται να καταβάλουν το 13ον μισθό στο προσωπικό που εργοδοτούν.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι «καθημερινά γίνεται δέκτης καταγγελιών από εργαζόμενους ότι εργοδότες υπό την απειλή της απόλυσης

τους εκβιάζουν να αποδεχθούν αναστολή η και κατάργηση του δικαιώματος του 13ου μισθού».

Προσθέτει ότι «μερικοί εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί σε τέτοιο βαθμό που ανακοινώνουν στο προσωπικό τους ότι το δικαίωμα καταργείται μονομερώς και θα επανεξετασθεί μετά το 2017 όταν η οικονομία θα εξέλθει από την ύφεση».

Η ΔΕΟΚ «προτρέπει τους εργαζόμενους οι οποίοι είναι δικαιούχοι 13ου μισθού να μην υποκύψουν στις πιέσεις των εργοδοτών και να καταγγείλουν τους παράνομους εργοδότες είτε στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων είτε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις».

«Ο 13ος μισθός δεν αποτελεί χαριστική καταβολή εκ μέρους του εργοδότη αλλά αναφαίρετο δικαίωμα του εργαζόμενου που κατοχυρώνεται από την νομοθεσία και όσοι εργοδότες παρανομούν ή σκέφτονται να παρανομήσουν να έχουν υπόψη τους ότι ο μισθός αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του εργαζόμενου και ότι η μη καταβολή του συνιστά ποινικό αδίκημα που συνεπάγεται μέχρι και ποινή φυλάκισης», καταλήγει η ΔΕΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα