Έρευνα συνδέει τα πλαστικά με τις ημικρανίες

17:51 3/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η συνήθεια να πίνουμε νερό από πλαστικά ποτήρια ή μπουκάλια, θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία πρόκλησης πονοκεφάλων σύμφωνα με τους ειδικούς.

Νέα έρευνα δείχνει ότι μια αμφιλεγόμενη χημική ουσία που βρίσκεται σε συνθετικές συσκευασίες μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες.

Ο λόγος για τη δισφαινόλη Α (BPA), που έχει ήδη συνδεθεί με μια σειρά από προβλήματα υγείας όπως παχυσαρκία, στειρότητα και την πρόκληση καρδιακής προσβολής.

Τώρα, μια πιο πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό

”Toxicological Sciences”, ενοχοποιεί την ουσία αυτή για την πρόκληση εξουθενωτικών πονοκεφάλων που ταλαιπωρούν έναν στους επτά ενηλίκους στη Βρετανία.

Οι συγγραφείς της μελέτης παροτρύνουν τους πάσχοντες από ημικρανίες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν προϊόντα που ενδέχεται να περιέχουν την συγκεκριμένη ουσία, όπως πλαστικούς δίσκους για συσκευές μικροκυμάτων, μπουκάλια νερού κτλ.

Μια παλαιότερη έρευνα Βρετανών επιστημόνων, ενοχοποιούσε τη δισφαινόλη για καρδιαγγειακά και διαβήτη, ενώ την ίδια περίοδο οι ειδικοί ανακοίνωναν ότι κάποια πλαστικά μπιμπερό μπορεί να μην είναι ασφαλή για τα μωρά, αφού η συγκεκριμένη ένωση μπορεί να μεταφερθεί στο γάλα από το πλαστικό.

Μερικοί τρόποι προστασίας από τη χημική αυτή ουσία είναι οι εξής:

Αποφύγετε να αποθηκεύετε τα τρόφιμα σε πλαστικά δοχεία, όσο είναι ακόμη καυτά.

Επιλέγετε γυάλινα μποκάλια για την αποθήκευση του νερού.

Βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε πλαστικά που φέρουν την ένδειξη «CE», δηλαδή είναι εγκεκριμένα από την ευρωπαϊκή ένωση

Μη ζεσταίνετε φαγητά στο φούρνο μικροκυμάτων μέσα σε πλαστικά τάπερ που δεν προορίζονται για αυτή τη χρήση.

Να αντικαθιστάτε τα πλαστικά που έχετε πολύ καιρό και αποφύγετε να χρησιμοποιείτε πολλές φορές πλαστικά (μπουκάλια, ποτήρια κτλ) μιας χρήσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα