Ερευνα σε τρία επίπεδα για το τραπεζικό σύστημα ζητά η Α. Παπαδοπούλου

17:32 23/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη διεξαγωγή έρευνας σε τρία επίπεδα ζητά η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου, με στόχο την εξυγίανση και την πλήρη διαφάνεια στο τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Ευρωβουλευτής προτείνει ο Γενικός Εισαγγελέας να διερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, καθώς προστίθεται ότι από στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα, η περίπτωση διάπραξης τέτοιων αδικημάτων φαντάζει πολύ πιθανή.

Σε δεύτερο επίπεδο, προτείνεται η διεξαγωγή μια ξεχωριστής, τεχνοκρατικής έρευνας, αναφορικά με το ρόλο, τη συμπεριφορά και τις ευθύνες των διοικήσεων των

Τραπεζών, όπως και των αρμόδιων θεσμικών οργάνων του κράτους, ιδιαίτερα της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργείου Οικονομικών.

Ακόμη ζητείται να διερευνηθούν οι πιθανές πολιτικές ευθύνες, τόσο σε ό,τι αφορά την Κυβέρνηση, όσο και σε σχέση με τη συμπεριφορά πολιτικών κομμάτων και της Βουλής.

Η Ευρωβουλευτής θεωρεί εντελώς ατυχή την πλήρη παραγνώριση της Συντεχνίας των Εργαζομένων (ΕΤΥΚ), από Κυβέρνηση και Βουλή, στις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν της έγκρισης του σχεδίου διάσωσης της Λαϊκής, προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, Κυβέρνηση και Βουλή αγνόησαν πλήρως τους εργαζόμενους, συνεχίζοντας την τακτική της κατάργησης του κοινωνικού διαλόγου, ενός θεσμού που για δεκαετίες εξυπηρέτησε άριστα την οικονομία μας», συμπληρώνεται.

Σύμφωνα με την Ευρωβουλευτή, μόνο με αποφασιστικές και ουσιαστικές ενέργειες μπορούν να δημιουργηθούν ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον.

Με τη διεξαγωγή έρευνας, τη διαπίστωση των προβλημάτων και την απόδοση ευθυνών μπορούμε να λάβουμε, συλλογικά, τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις που θα περιορίζουν τις πιθανότητες για οδυνηρές ανατροπές ή επανάληψη παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα