Επτά τρόποι να απαλλαγείτε από το ροχαλητό

13:07 21/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ίσως συγκαταλέγεστε στο 45% των φυσιολογικών ατόμων που ροχαλίζουν τουλάχιστον περιστασιακά ή να γνωρίζετε κάποιον που ροχαλίζει. Αυτός ή αυτή που ροχαλίζει μπορεί γίνεται επίκεντρο πειραγμάτων στις παρέες, αλλά το ροχαλητό είναι σοβαρή κατάσταση.

Για παράδειγμα, ο σύζυγος που ροχαλίζει μπορεί να «στερεί» έναν ξεκούραστο ύπνο από την σύζυγο και τελικά το ζευγάρι να καταλήξει να κοιμάται σε χωριστές κρεβατοκάμαρες. «Το ροχαλητό μπορεί να δημιουργήσει πραγματικό πρόβλημα σε έναν γάμο», εξηγεί ο Ντάνιελ Σλατερ, ωτορινολαρυγγολόγος και ειδικός για το ροχαλητό στο Capital

Otolaryngology του Τέξας.

Το ροχαλητό δεν προκαλεί απλώς θόρυβο. Το 75% των ατόμων που ροχαλίζουν πάσχει από αποφρακτική άπνοια ύπνου, πάθηση που αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιοπάθειας.

Ο Δρ Σουντχανσου Τσοκροβερτι, διευθυντής του προγράμματος Κλινικής Νευροφυσιολογίας και Ιατρικής του Ύπνου στο Ιατρικό Κέντρο «JFK» και καθηγητής της Σχολής Υγείας και Ιατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο «Seton Hall» επισημαίνει ότι «πολλά προϊόντα που υπόσχονται να σταματήσουν το ροχαλητό δεν έχουν επιστημονική τεκμηρίωση», άρα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση των διαφόρων σπρέι αλλά και χαπιών, που υπόσχονται θαύματα…..

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα