Επίθεση Χρυσής Αυγής κατά Παπούλια

09:28 3/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επίθεση κατά του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια, με αφορμή το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, στο οποίο ανέφερε ότι αρνείται να δεχθεί «ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης ταιριάζουν σε ένα λαό σαν τον ελληνικό, που έδωσε χιλιάδες νεκρούς στους αγώνες της Ευρώπης για την απελευθέρωσή της από το ναζισμό», εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

Η ανακοίνωση

επικρίνει και τη νομοθετική εξουσία που, όπως αναφέρει, νομοθετεί υπέρ της οικονομικής καταστροφής των χαμηλών κοινωνικά στρωμάτων και παράλληλα προστατεύει ως κόρη οφθαλμού τα δικά της τεράστια κέρδη και προνόμια (αποζημιώσεις βουλευτών, υπουργών, προέδρου δημοκρατίας, αλλά και χρηματοδοτήσεις κομμάτων, αφορολόγητο βουλευτών κλπ).»

Γι’ αυτόν το λόγο κανένας εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής δεν συμμετείχε στην τελετή για την ανταλλαγή των ευχών της Πρωτοχρονιάς στο Προεδρικό Μέγαρο καθώς «αρνείται οποιαδήποτε “κοινωνική συναναστροφή” με αυτούς που ευθύνονται για το διεθνή διασυρμό της χώρας και την ισοπέδωση του ελληνικού λαού».

Πηγές προσκείμενες στην Προεδρία της Δημοκρατίας ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κανένα σχόλιο. «Η Χρυσή Αυγή ας κάνει ό,τι θέλει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ανέφερε ότι αρνείται να δεχθεί ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης ταιριάζουν σε ένα λαό».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ, στην οποία αναφέρει: «Η χυδαία και αήθης επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι θεσμικά ο εκπρόσωπος της δημοκρατικής πολιτείας, δείχνει το πραγματικό της στόχο: την ανατροπή της δημοκρατικά συγκροτημένης πολιτείας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Για ακόμη μια φορά καθίσταται αναγκαία η συγκρότηση ενός ισχυρού μετώπου από το συνταγματικό τόξο των πολιτικών δυνάμεων κατά του νεοναζισμού και της ρατσιστικής και κοινωνικής βίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα