Επίθεση Αβέρωφ κατά του Κίκη Καζαμία

15:05 15/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ως «μια μαύρη προπαγάνδα άλλων εποχών», χαρακτήρισε τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία περί της Επιτροπής Σοφών, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο εργασιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο κ. Νεοφύτου είπε:

«Ποιος βγήκε να ρίξει λάσπη; Ο κατά τα άλλα σοβαρός Υπουργός της Κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια. Και το έκανε με ένα τρόπο πολύ προσεκτικό. Τι είπε; Εγώ λέει ο Κίκης Καζαμίας, πιστεύω ότι οι πολιτικοί είναι τίμιοι. Αλλά ξέρετε,

οι ακαδημαϊκοί μπορούν να πουν ότι οι πολιτικοί δεν είναι τίμιοι».

«Μου θυμίζει μια μαύρη προπαγάνδα άλλων εποχών», πρόσθεσε.

Ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε λύπη «για το πού ρίχνουν το επίπεδο», είπε ότι δεν θα τους ακολουθήσει, ότι μαθήματα εντιμότητας δεν δέχεται από κανένα και ότι «όση λάσπη και να προσπαθήσουν να ρίξουν δεν θα σιωπήσω γιατί δεν πρόκειται αυτά που πήγαν να κάμουν τον περασμένο Δεκέμβριο με την Shell, κι ευτυχώς το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας πλην του ΑΚΕΛ αλλά και τα ΜΜΕ και η κοινή γνώμη δεν τους επέτρεψαν».

«Νόμισαν ή νομίζουν ότι θα κάνουν ακόμη πιο χειρότερο σε αυτή την περίπτωση, τις διαδικασίες αδειοδότησης για τα οικόπεδα φυσικού αερίου και για τον χερσαίο τερματικό;», διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι δεν θέλουν να αντικατασταθούν εκείνοι από κάποιους άλλους.

«Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον με αυστηρές αντικειμενικές και με πλήρη διαφάνεια διαδικασίες», είπε.

Αυτό το θέμα, είπε ο κ. Νεοφύτου, αφορά το μέλλον των τεσσάρων-πέντε επόμενων γενιών Κυπρίων και «δεν μπορούν να το διαχειριστούν οι απερχόμενοι που τους έμειναν μόλις δεκαπέντε μήνες και να καθορίσουν το ενεργειακό στρατηγικό και οικονομικό μέλλον του τόπου με αδιαφανείς διαδικασίες».

«Θα μας έχουν απέναντι τους», συμπλήρωσε.

Αναφορά ο κ. Νεοφύτου έκανε στη γραπτή δήλωση του της Κυριακής ότι στην πενταμελή επιτροπή Σοφών που το Υπουργικό Συμβούλιο έχει διορίσει, υπάρχουν δύο μέλη πρώην υπάλληλοι της Shell, ένας Βρετανός και προεδρεύεται από τον ακαδημαϊκό που τον περασμένο Σεπτέμβριο έδιδε συνεντεύξεις ότι η Κύπρος έπρεπε να υπογράψει το συμβόλαιο για την Shell.

«Ενα συμβόλαιο που κρίθηκε από όλη την πολιτική ηγεσία πλην του ΑΚΕΛ ότι θα ήταν καταστροφικό για την κυπριακή οικονομία. Οπου το ΑΚΕΛ και η Κυβέρνηση ήθελαν να δεσμεύσουν την κυπριακή οικονομία μέχρι το 2035, να αγοράζουμε υγροποιημένο φυσικό αέριο να το φέρνουμε από τη Νιγηρία μέσω της Shell, σε τιμές τετραπλάσιες από το φυσικό αέριο που είναι στη δική μας γειτονιά», σημείωσε.

Τώρα, συνέχισε, πανηγυρίζουν για τις έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου. «Ξέχασαν ότι πριν έντεκα μήνες μας έλεγαν Ανδρος Κυπριανού, Στεφάνου, ΓΔ της ΑΗΚ Στέλιος Στυλιανού ότι έπρεπε πριν από το τέλος του Δεκεμβρίου 2010 να είχαν υπογράψει το καταστροφικό για την οικονομία του τόπου, συμβόλαιο με την Shell».

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι παρέθεσε γεγονότα, δεν αφήνει υπονοούμενα και μιλά με πολιτικό λόγο ευθύ, προσθέτοντας ότι τον περασμένο Δεκέμβρη «κάποιοι ήθελαν να υπ

Keywords
Τυχαία Θέματα