Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 13/2/2013

10:26 13/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο μεγάλος αριθμός δολοφονιών και εγκλημάτων στα κατεχόμενα, ο θάνατος 87χρονου ο οποίος οδηγούσε το ποδήλατο του κτυπήθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε 80χρονος και η δολοφονία του Μεχμέτ Εμίν Νταγασανλάρ, ο οποίος δολοφονήθηκε στο σπίτι του στην Κερύνεια με μαχαίρι που παραμένει μυστήριο κυριαρχεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τ/κ εφημερίδων.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Τον έδιωξαν από τη ‘βουλή’» γράφει ότι ο Αζερμπαϊτζανός βουλευτής Αϊντίν Μιρζαζαντέ ο οποίος αναγνωρίζει το ψευδοκράτος,

δεν δέχτηκε να βγάλει φωτογραφία κάτω από την σημαία της Τουρκίας στη ψευδοβουλή, γιατί όπως είπε το να υπάρχει η σημαία της Τουρκίας στην «βουλή» του ψευδοκράτους είναι κατά του εσωτερικού πρωτόκολλου του ίδιου του ψευδοκράτους. Μετά από αυτό ο «πρόεδρος» της «βουλής» Χασάν Μποζέρ έδιωξε τον Μιρζαζαντέ από την «βουλή». Αλλού γράφει ότι στην χθεσινή κηδεία της Νίκης Μαραγκού η οποία έχασε την ζωή της σε αυτοκινητικό δυστύχημα στην Αίγυπτο παρευρέθηκαν πολλοί Τουρκοκύπριοι. Επίσης αναφέρει ότι το βιβλίο της Νίκης Μαραγκού «Από την Αμμόχωστο στη Βιέννη» είναι το πρώτο βιβλίο Ελληνοκύπριου που εκδόθηκε στη Τουρκία.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Η φωνή του λαού) με τίτλο «Κοινή δράση κατά της βίας» αναφέρει ότι στα κατεχόμενα τους τελευταίους 14 μήνες έγιναν 9 δολοφονίες. Η Χανιφέ Αλιεφεντίουγλου καθηγήτρια στο παράνομο πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου δήλωσε στην εφημερίδα ότι κάθε μέρα όλο και περισσότερα άτομα υιοθετούν την λανθασμένη αντίληψη ότι με την χρήση της βίας θα φτάσουν πιο εύκολα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αλλού με τον τίτλο «Αγαπώ, πληρώνω» αναφέρεται στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και γράφει ότι ο έρωτας δεν καίει μόνο τις καρδιές καίει και τις τσέπες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο 87χρονος Οσμάν Γκιουρμπάγ καθώς οδηγούσε το ποδήλατο του κτυπήθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε 80χρονος και έχασε τη ζωή του.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Ακόμα είναι μυστικό» γράφει ότι η δολοφονία του Μεχμέτ Εμίν Νταγασανλάρ, ο οποίος δολοφονήθηκε στο σπίτι του στην Κερύνεια με μαχαίρι, παραμένει μυστήριο αφού η πολύωρη έρευνα της «αστυνομίας» δεν κατάφερε να βρει οποιοδήποτε τεκμήριο. Αλλού αναφέρεται στον τραγικό θάνατο που βρήκε ο 87χρονος Οσμάν Γκιουρμπάγ, ο οποίος κτυπήθηκε από αυτοκίνητο καθώς οδηγούσε το ποδήλατο του και έχασε τη ζωή του. Το όχημα οδηγούσε ο 80χρονος Ορχάν Χιουμπράς. Σε άλλο θέμα με τίτλο «Δεν ξαναείδαμε τέτοια αφοσίωση» γράφει ότι ο 88χρονος Ζεκί Μασαρά ο οποίος ζει στο Καραβοστάσι, φροντίζει με μεγάλη αφοσίωση την 86χονών γυναίκα του η οποία έπαθε εγκεφαλικό πριν 3 χρόνια.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Ο λαός είναι θυμωμένος» γράφει ότι ο δολοφόνος του Μεχμέτ Εμίν Νταγασανλάρ, ο οποίος δολοφονήθηκε στο σπίτι του στην Κερύνεια με μαχαίρι, αναζητείται παντού. Επίσης γράφει ότι η δολοφονία του έχει προκαλέσει την θλίψη και το θυμό του λαού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο 87χρονος Οσμάν Γκιουρμπάγ βρήκε τραγικό θάνατο καθώς οδηγούσε το ποδήλατο του και κτυπήθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε 80χρονος. Αλλού γράφει ότι ο νεαρός Εμρέ Καγιά απείλησε να σκοτώσει με το κυνηγετικό του όπλο την μητριά του με αφορμή το ότι εκείνη δεν του έπλυνε τα ρούχα του.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Κλάπηκαν αντικείμενα από το ‘τελωνείο’ » αναφέρει ότι ηλεκτρικές συσκευές αξίας 7.5 εκατομμυρίων ΤΛ (περίπου 3 εκατομμύρια Ευρώ),από το τελωνείο,μεταφέρθηκαν σε αποθήκη στην περιοχή Μια Μηλιά. Αλλού γράφει ότι ο πολίτης είναι αναστατωμένος γιατί μέσα σε ενάμιση μήνα έγιναν 3 δολοφονίες, 4 σαμποτάζ, 3 πυροβολισμοί και μια επίθεση με βόμβα μολότοφ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο 87χρονος Οσμάν Γκιουρμπάγ καθώς οδηγούσε το ποδήλατο του, κτυπήθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε 80χρονος και έχασε τη ζωή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα