Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 25/05/2012

09:52 25/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΣ της Λαϊκής Μιχάλη Σαρρή και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Τράπεζας Χρίστου Στυλιανίδη, η σημερινή συνάντηση των ηγετών των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, η έγκριση από τη Βουλή του νομοσχεδίου που αφορά στο χαλούμι και οι πληροφορίες για τους Κυπρίους που φέρεται να εμπλέκονται στις υποθέσεις Ακη Τσοχατζόπουλου είναι

τα κύρια θέματα που προβάλλουν οι σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η ώρα της αλήθειας για τον ενδιάμεσο», αναφέρει πως ρευστή και απρόβλεπτη παραμένει η κατάσταση στον ενδιάμεσο χώρο, λίγες ώρες πριν την καθοριστική όπως εκτιμάται σημερινή συνάντηση των ηγεσιών των τεσσάρων κομμάτων. Αλλού αναφέρει πως η ποινική δίωξη των κατηγορουμένων για την απάτη 1,2 εκατ. ευρώ στον Παγκύπριο Οργανισμό Αγελαδοτρόφων ανεστάλη, αλλά οι ανακριτές αναμένουν στοιχεία από το εξωτερικό για να ξανακαταχωρήσουν την υπόθεση. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το θέμα των εικονικών εγχειρήσεων και υπερωριών στα νοσοκομεία θα βρεθεί ξανά στη Βουλή, προσθέτοντας ότι δημόσιος υπάλληλος αποκάλυψε ότι ενώ έκανε υπερηχογράφημα καθημερινή πρωί, στο μητρώο καταχωρήθηκε ότι έγινε Κυριακή.

Ο «Πολίτης», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Από το … ΑΚΕΛ κρέμεται η συμμαχία» αναφέρει πως από μια κλωστή κρέμεται η επιβίωση της συνεργασίας των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου και αυτή ονομάζεται ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι ο κατάλογος Καρογιάν περιλαμβάνει δύο άνδρες και μια γυναίκα τεχνοκράτης. Καθοριστική κρίνεται η στάση που θα τηρήσει η ΕΔΕΚ. Αλλού αναφέρει πως η εταιρεία Stolthaven Terminals ενημέρωσε ότι αποχωρεί από τη διαδικασία επιλογής για το τερματικό αποθήκευσης καυσίμων. Αλλού αναφέρει πως κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο για επιβολή αυστηρότερων προστίμων σε επιχειρήσεις ειδών ένδυσης και υπόδησης που παραβαίνουν τις ρυθμίσεις για τα ξεπουλήματα.

«Η Σημερινή», με κύριο τίτλο «Έκοβαν κι έραβαν αλλά κανένας δεν λέει ποιοι…» αναφέρει πως ο Πρόεδρος του ΔΣ της Λαϊκής Μιχάλης Σαρρής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Χρίστος Στυλιανίδης ανέφεραν ότι η μεγάλη έκθεση σε ελληνικά ομόλογα έγινε χωρίς την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Αλλού αναφέρει πως «ατζέντηδες» στέλλουν συμπολίτες μας σε τρίτες χώρες για οδοντιατρική θεραπεία σε χαμηλό κόστος, αλλά με παρεχόμενες υπηρεσίες ακόμη χαμηλότερου επιπέδου. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως σε σοβαρές καταγγελίες ότι αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικοί πράκτορες διαφημίζουν και προσφέρουν κρατήσεις δωματίων σε παράνομα ξενοδοχεία στα κατεχόμενα μέσω ιστοσελίδα τους προέβη η εταιρεία Hermes προς το Υπουργείο Συγκοινωνιών.

«Ο Φιλελεύθερος», με κύριο τίτλο «ΑΚΕΛ από την πίσω πόρτα», γράφει πως στην πλέον καθοριστική συνάντηση των ηγετών των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου ως προς το πώς θα πορευθούν στις προεδρικές εκλογές, φιλοξενεί σήμερα το ΔΗΚΟ. Αλλού σημειώνει πως σκληρό διπλωματικό πόλεμο έχει εξαπολύσει η Τουρκία για να ανατρέψει τον προγραμματισμό που γίνεται για άτυπη αλλά εξαιρετικά σημαντική συνάντηση υψηλόβαθμών κρατικών

Keywords
Τυχαία Θέματα