Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 22/3/2014

10:06 22/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η κατάσταση της υγείας του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή ύστερα από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου, η αποκάλυψη ότι ο θάνατος της Χριστίνας Καλαϊτζίδου πριν από δύο χρόνια δεν οφείλονταν σε φυσικά αίτια αλλά ήταν δολοφονία και η ανακούφιση της Λευκωσίας από τη μη επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είναι τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον κύριο τίτλο «Συγκίνηση για τον Τάσο» γράφει ότι ο Υπουργός Άμυνας δίνει

μάχη για τη ζωή και ότι συγκλονισμένος έσπευσε στο νοσοκομείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επίσης, η «Α» αναφέρεται στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και στις σημαντικές αναφορές για την Κύπρο στα συμπεράσματα. Αλλού γράφει ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η στοιχειοθέτηση των πρώτων υποθέσεων και η ετοιμασία κατηγορητηρίων σε ό,τι αφορά τις διερευνώμενες υποθέσεις για ποινικά αδικήματα που σχετίζονται με την κατάρρευση της οικονομίας και του τραπεζικό τομέα.

«Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Όλη η Κύπρος προσεύχεται για τον Τάσο» γράφει στο κύριο της θέμα ότι συγκίνηση ανά το παγκύπριο προκάλεσε η περιπέτεια της υγείας του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου. Επίσης, γράφει ότι είναι έτοιμη από τη Νομική Υπηρεσία υπόθεση πλαστογραφίας που σχετίζεται με την κατάσταση της οικονομίας και του τραπεζικού τομέα και πως βρίσκονται σε εξέλιξη στοιχειοθέτηση και κατηγορητήρια για την οικονομία. Αλλού αναφέρει ότι εκκρεμούν 3.639 αιτήσεις για εκποιήσεις ακινήτων.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Μάχη για τη ζωή δίνει ο Τάσος» και γράφει ότι με την φράση «η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη» το διευρυμένο ιατροσυμβούλιο περιέγραψε χθες βράδυ τη μάχη ζωής που δίνει ο Υπουργός Άμυνας. Γράφει επίσης ότι άγρια δολοφονία έκλεισε από ιατροδικαστή ως ατύχημα, και αναφέρεται στην υπόθεση του θανάτου της Ελλαδίτισσας Χριστίνας Καλαϊτζίδου πριν δυο χρόνια στη Δερύνεια, που όπως αποκαλύπτουν νέα στοιχεία ήταν δολοφονία. Ο «Φ» γράφει επίσης ότι οι νεφροπαθείς είναι όμηροι ιατρικών μονοπωλίων, αναφερόμενος σε αποκαλύψεις του διευθυντή της Νεφρολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείο Λάρνακας

Η “Χαραυγή” με κύριο τίτλο “Απογοήτευσε πάλι το σύστημα Δικαιοσύνης” γράφει ότι μετά από δύο χρόνια αποκαλύπτεται ότι η 30χρονονη Χριστίνα Καλαϊτζίδου δολοφονήθηκε. Επίσης γράφει ότι την ετοιμότητα της χώρας του να υποστηρίξει πρωτοβουλίες που θα δώσουν ώθηση στις συνομιλίες επαναλαμβάνει ο Αμερικανός Πρέσβης. Αναφέρει επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο διευκόλυνε την Κύπρο έναντι της Μόσχας, ωστόσο τα πράγματα δεν θα είναι το ίδιο “εύκολα”, αν η ΕΕ θεωρήσει ότι συντρέχουν λόγοι για νέες αποφάσεις.

«Ο Υπουργός δίνει μάχη για τη ζωή» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” η οποία αναφέρει ότι η κατάσταση της υγείας του Τάσου Μητσόπουλου είναι κρίσιμη, ύστερα από τη ξαφνική κατάρρευσή του στο Υπουργείο Άμυνας. Αλλού γράφει ότι βουλευτές επισκέφθηκαν το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Μεννόγια και κατήγγειλαν την κράτηση μητέρων. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός Τζέιμς Κάμερον θέλει το «κακό παιδί» Μπόρις Τζόνσον να επανέλθει στην πολιτική.

Η αγγλόγλωση “The Cyprus Weekly” υπό τον τίτλο «Στεναγμός ανακούφισης» γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ανακούφιση για την μη επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία από τους ηγέτες της ΕΕ. Γράφει επίσης ότι η Κύπρος συγκλονίστηκε χθες και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέστρεψε νωρίτερα από τις Βρυξέλλες, όταν ο δημοφιλής Υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος υπέστη αιμορραγία εγκεφάλου, μια εβδομάδα μετά τη μετακίνησή του στο νέο του πόστο. Γράφει επίσης ότι ο Κύπριος οδηγός της Φόρμουλα 1 Ευτύχιος Έλληνας θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται με την κυπριακή σημαία.

Keywords
Τυχαία Θέματα