Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 13/5/2012

10:54 13/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα και τα σενάρια που διαγράφονται αν η χώρα επιστρέψει στην δραχμή, το σχέδιο Β της Αγκυρας, οι επικείμενες προεδρικές εκλογές και οι διεργασίες για κοινό υποψήφιο στον ενδιάμεσο χώρο και η οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού Κυριακάτικου

Τύπου.

Η ”Αλήθεια” υπό τον τίτλο ”Αν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή – Εφιαλτικά σενάρια για την Κύπρο…” γράφει ότι έντονο προβληματισμό προκαλούν στην Λευκωσία οι τελευταίες εξελίξεις στην Αθήνα με την πολιτική αστάθεια που προέκυψε, η οποία ενέτεινε τις φημολογίες για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Αλλο θέμα αναφέρεται σε συνέντευξη του αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, που λέει ότι ”δεν μπορεί να συνεχιστεί η οικονομική πολιτική των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, η οποία μας έχει φέρει στα πρόθυρα της χρεοκοπίας”. Αλλού αναφέρεται σε συνέντευξη της ΓΓ των Οικολόγων Ιωάννας Παναγιώτου, η οποία δηλώνει ότι οι διαβουλεύσεις του ενδιάμεσου χώρου να συνεχιστούν χωρίς μικροκομματικές αντιλήψεις και προσωπικές ατζέντες.

”Η Σημερινή” υπό τον τίτλο ”Προοπτική νίκης για τον Νίκο Αναστασιάδη” αναφέρεται σε μεγάλη δημοσκόπηση της εφημερίδας για τις προεδρικές που δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα για τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ενώ δυναμικά στην κούρσα είναι και ο Γιώργος Λιλλήκας. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση δεν ”τραβούν πιθανές υποψηφιότητες Μάριου Καρογιάν και Γιαννάκη Ομήρου» ,ενώ χαμηλά ποσοστά για τον Χριστόφια ενώ δεν συσπειρώνει του ΑΚΕΛικούς ο Αντρος Κυπριανού. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ο Υπουργός Παιδείας Γιώργος Δημοσθένους βάζει φρένο στα παράνομα φροντιστήρια. Αλλού γράφει ότι σε κομβικό και κρίσιμο σταυροδρόμι η Ελλάδα, με τις διεργασίες και τις προσπάθειες για σχηματισμό Κυβέρνησης να συνεχίζονται.

”Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο ”Νέο ανακάτεμα της τράπουλας” γράφει ότι θέμα ημερών είναι η ετοιμασία short list προεδρικών υποψηφίων από τον ενδιάμεσο. Ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει εκπλήξεις ούτε και έχει διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από την έναρξη των μεταξύ των τεσσάρων κομμάτων διεργασιών. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στο Σχέδιο Β της Αγκυρας ”με δόση ταϊβανοποίησης” και διαμορφώνει τις συνθήκες για την εφαρμογή του. Αλλού γράφει οι δέκα φόνοι μέσα στους πρώτους τέσσερις μήνες του 2012 καταδεικνύουν την έξαρση του εγκλήματος.

Η ”Χαραυγή” υπό τον τίτλο ”Εκπαίδευε παράνομα ΕΛΑΜίτες στη χρήση όπλων” γράφει ότι σοκ και ανησυχίες έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι αξιωματικός του στρατού συστηματικά εκπαίδευε παράνομα στη χρήση όπλων στελέχη και μέλη του ΕΛΑΜ, τα οποία μετέβαιναν μαζί του σε πεδίο βολής και χωρίς να έχουν, σύμφωνα με τους κανονισμούς, το σχετικό φύλλο πορείας. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι έρευνα για τράπεζες εξήγγειλε ο Πρόεδρος ενώ διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ώστε ο τραπεζικός τομέας να διατηρήσει την ευρωστία του. Αναφέρεται αλλού στη νέα Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας-Κερύνειας που αναδείχθηκε μετά από τις χθεσινές εκλογές.

”Η Καθημερινή” υπό τ

Keywords
Τυχαία Θέματα