Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 12/5/2012

10:27 12/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το μεγάλο ενδιαφέρον για τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης , τον οποίον προκήρυξε η Κυπριακή Δημοκρατία, αναφορικά με τα τεμάχια εντός της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα που προχωρεί προς νέες εκλογές, οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κυπριακή οικονομία και οι διεργασίες στον ενδιάμεσο χώρο για κοινό υποψήφιο στις εκλογές,

είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η ”Αλήθεια” υπό τον τίτλο ”Κύπρος-Ελλάδα – Αβεβαιότητα!” γράφει ότι δύσκολο το μέλλον για την Κυπριακή οικονομία προβλέπουν οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ δυσοίωνη η εικόνα για την αγορά εργασίας με την ανεργία να εκτοξεύεται στο 9,75%. Από την άλλη, η Ελλάδα προχωρεί προς νέες εκλογές μετά το αδιέξοδο με μόνη ελπίδα την σύσκεψη αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια. Άλλο θέμα αναφέρει ότι η προεδρική φρουρά άνοιξε νέο κύκλο καταγγελιών πολιτών για εξύβριση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι Χρίστος Πατσαλίδης και Χαρίλαος Σταυράκης έστειλαν το 2010 δεκάδες ασθενείς στο εξωτερικό χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ιατροσυμβουλίου.

”Η Σημερινή” υπό τον τίτλο ”Γίνονται ανάρπαστα τα κυπριακά ‘οικόπεδα”’ γράφει ότι τεράστιο αποδείχθηκε το ενδιαφέρον για τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης , τον οποίον προκήρυξε η Κυπριακή Δημοκρατία, αναφορικά με τα τεμάχια εντός της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ”δεν μπορεί να δικαστεί στην Κύπρο ο Τσαλικίδης” και πως οι ελληνικές αρχές επικαλούνται πρόνοια της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης. Αλλού γράφει ότι η κάνναβη είναι η πιο διαδεδομένη παράνομη ουσία στο νησί μας. Ωστόσο υπάρχει μια σταθερή μείωση των νέων χρηστών τα τελευταία χρόνια.

”Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο ”Ολοι ποντάρουν στο 9” γράφει ότι με πολλές εκπλήξεις η χθεσινή συγκέντρωση των εταιρειών, που πήραν μέρος στον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για τα κυπριακά οικόπεδα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Το πρώτο σημαντικό στοιχείο είναι ότι το ενδιαφέρον είναι αρκούντως ικανοποιητικό και τα μεγέθη των εταιρειών πολύ ενθαρρυντικά. Τα πιο δημοφιλή τεμάχια είναι το 9 και το 2 ενώ διεκδικούν κι αυτά που παρενοχλεί η Τουρκία. Αλλού γράφει ότι έξοδα ύψους 2,2 εκ. μπορεί να καταλήξουν στα μπάζα σε περίπτωση κατά την οποία υλοποιηθεί η σκέψη για κατεδάφιση του ξενοδοχείου ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ μετά την ολοκλήρωση της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι από την Α΄ Δημοτικού ξεκίνησε φέτος η διδασκαλία των Αγγλικών.

Η ”Χαραυγή” υπό τον τίτλο ”Κολοσσοί στο β ΄ γύρο γράφει ότι σε δωμάτιο ασφαλείας, κάτω από συνεχή αστυνομική φρούρηση φυλάσσονται από χθες τα συνοδευτικά έγγραφα 33, τελικά, αιτήσεων που υποβλήθηκαν από 15 αιτήτριες εταιρείες (5) και κοινοπραξίες (10) εταιρειών για χορήγηση αδειών αναζήτησης, εξερεύνησης και παραγωγής υδρογονανθράκων στα 9 από τα 12 οικόπεδα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού μιλώντας στην 25η Συνδιάσκεψη ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας είπε ότι ”το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να αυτοαναιρεθεί

Keywords
Τυχαία Θέματα