Επίσκεψη Μαυρογιάννη – Οζερσάι στη Ν. Αφρική για άντληση εμπειρίας συμφιλίωσης

13:19 13/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

“Οι επαφές στη Νότιο Αφρική θα διασφαλίσουν ώστε να μεταφερθεί η εμπειρία της Ν. Αφρικής στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. Θα μελετήσουμε και τις απόψεις των ανθρώπων της Ν. Αφρικής για τη διαδικασία λύσης”, δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα “Μιλλιέτ” ο Ε/κ διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Η εφημερίδα γράφει ότι οι δύο διαπραγματευτές, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Κουντρέντ Οζερσάι, μεταβαίνουν στη Νότιο Αφρική τέλος του μήνα για να αντλήσουν εμπειρία από τη διαδικασία συμφιλίωσης.

Πληροφορίες από τα Ηνωμένα Εθνη που επικαλείται η “Μιλλιέτ”

αναφέρουν ότι υπάρχει ενδεχόμενου διορισμού ως Ειδικού Αντιπροσώπου για το Κυπριακό του Ροέλοφ Πέτρους Μέγιερ, πρώην Υπουργόύ της Κυβέρνησης Νέλσον Μαντέλα στη Ν. Αφρική, ο οποίος συμμετείχε κατά τις διαπραγματεύσεις στη Ν. Αφρική στην ομάδα των λευκών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι διαπραγματευτές θα μεταβούν στο τέλος του μήνα στη Ν. Αφρική για να συναντήσουν το Μέγιερ και να αντλήσουν εμπειρίες.

Η “Μιλλιέτ” φιλοξενεί, επίσης, δηλώσεις του Τ/κ διαπραγματευτή Κουντρέτ Οζερσαι. “Εμείς συμμετέχουμε σε ό,τι πιστεύουμε πως θα συμβάλει στη διαδικασία λύσης”, είπε.
Η επίσκεψή των δύο διαπραγματευτών στη Νότιο Αφρική θα διαρκέσει, όπως γράφει η εφημερίδα, τέσσερις μέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα