Επίσκεψη Αντιπροσωπείας της Israel Electric Corporation (IEC) στην Κύπρο

08:57 10/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Στις 31 Ιουλίου 2012 υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της κρατικής επιχείρησης ηλεκτρισμού του Ισραήλ, Israel Electric Corporation, με επικεφαλής τον κύριο Yasha Hain, ανώτερο Διευθυντικό Στέλεχος της IEC, επισκέφθηκε την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου. Η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο Οργανισμοί στις 4 Ιουλίου 2012, αποτελεί συνέχεια των επαφών
που εγκαινιάστηκαν με την πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΑΗΚ στο Ισραήλ. Η αντιπροσωπεία της IEC είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ κύριο Χάρη Θράσου, τον Αντιπρόεδρο κύριο Γιώργο Πιστέντη, το Γενικό Διευθυντή Δρ Στέλιο Στυλιανού και με ανώτερα διευθυντικά στελέχη της ΑΗΚ.

Κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της IEC συζητήθηκαν θέματα που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας και εξετάσθηκαν τρόποι προώθησης και αναβάθμισης της συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι εμπειρίες της IEC για κάλυψη των αναγκών της σε καύσιμο με ενδιάμεση λύση προμήθειας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου και οι εμπειρίες της ΑΗΚ για κάλυψη αιχμικής ζήτησης με ενοικίαση προσωρινών μονάδων παραγωγής.

Η αντιπροσωπεία της IEC ξεναγήθηκε στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση μετά την καταστροφή της 11ης Ιουλίου 2011 και για τις προσπάθειες επιδιόρθωσης και επαναλειτουργίας του Σταθμού, καθώς επίσης και στο χώρο εγκατάστασης προσωρινών μονάδων παραγωγής στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Μονής.

Η αντιπροσωπεία της IEC εξέφρασε τον εντυπωσιασμό της για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο η ΑΗΚ αντιμετώπισε τις συνέπειες της καταστροφής και την ταχύτητα με την οποία προωθούνται οι εργασίες επιδιόρθωσης στο Βασιλικό, καθώς επίσης και για τα υψηλά επίπεδα επαγγελματισμού του προσωπικού της ΑΗΚ.

Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και Israel Electric Corporation δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν και να αναβαθμίσουν τη συνεργασία τους σε διάφορους τομείς.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα