Επικρίσεις Οζγκουργκούν κατά ε/κ πλευράς

21:06 9/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Χουσεϊν Οζγκουργκούν δήλωσε πως οι ”εχθρικές προσεγγίσεις και δηλώσεις από την ελληνοκυπριακή διοίκηση”, όπως αποκάλεσε την κυπριακή Κυβέρνηση, έχουν αυξηθεί γιατί οι διαπραγματεύσεις έχουν εισέλθει στο τελευταίο τους στάδιο και πρόσθεσε πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να δει τις ”ανειλικρινείς προσεγγίσεις της ε/κ ηγεσίας», κατά την έκφρασή του.

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Οζγκουργκούν είπε πως οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου ότι η Τουρκία πρέπει να

αποσύρει τα στρατεύματά της από το νησί είναι απαράδεκτες και ισχυρίστηκε πως τέτοιες δηλώσεις δείχνουν ανειλικρίνεια.

Ανέφερε πως «ο τουρκικός στρατός αποτελεί εγγύηση ηρεμίας και ειρήνης στο νησί και δεν υπάρχει θέμα να εγκαταλείψει το νησί».

Ο κ. Οζγκουργκούν ισχυρίστηκε πως η Τουρκία δεν έχει οποιαδήποτε υποχρέωση έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν υπάρχει θέμα αυτή να συνεργαστεί με ένα ”παράνομο οικοδόμημα”, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Είπε ακόμα πως δεν πρέπει να αναμένονται μονομερή βήματα από την Τουρκία πριν τη λύση του Κυπριακού και πως η Τουρκία θα συνεργαστεί με το νέο κράτος που θα προκύψει μετά τη λύση.

Ισχυρίστηκε πως η ε/κ πλευρά θέλει να άρει το χρονοδιάγραμμα ώστε η διαδικασία να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές το 2013, υποστηρίζοντας πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει αποφασίσει να είναι ξανά υποψήφιος και έτσι έχει σκληρύνει τη στάση του για να εξασφαλίσει την υποστήριξη των φανατικών στις ελεύθερες περιοχές.

Υποστήριξε επίσης πως οι επιθέσεις προς τον Αλεξάντερ Ντάουνερ αποτελούν μέρος του ίδιου σεναρίου και πως στοχεύουν να τον επηρεάσουν.

Είπε πως η τ/κ πλευρά θα συνεχίσει την εποικοδομητική της στάση, κατά την έκφρασή του και πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να αξιολογήσει τη στάση της ε/κ πλευράς, παρά τις ειλικρινείς προσπάθειες της τ/κ, όπως ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα