Επικρίσεις Οζγκιουργκιούν κατά ε/κ πλευράς μετά το Greentree

10:56 31/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Και μετά τη συνάντηση στο Greentree φάνηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί μια συμφωνία στο Κυπριακό, αλλά αυτή η στάση της δεν είναι έκπληξη, υποστήριξε ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν.

Μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι η τ/κ πλευρά, ως η πλευρά που επιθυμεί τη λύση, έκανε θετικά βήματα και θα εξακολουθήσει να κάνει, αλλά η ε/κ πλευρά δεν συνέβαλε σε αυτό.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ είναι πιο πολύ παρατηρητής παρά διαιτητής, πρόσθεσε λέγοντας ότι η ψυχολογία του κ. Ντάουνερ κατά τη διάρκεια των συνομιλιών έχει φθαρεί. ”Δεν είναι εύκολο να καθοδηγείς αυτή τη διαδικασία”. Κατηγόρησε δε την ε/κ πλευρά για μεγάλη πίεση και πρόκληση δυσκολιών, ενώ η τ/κ πλευρά – ισχυρίστηκε – είναι αυτή που πάντα κάνει θετικά βήματα.

Η ε/κ πολιτική είναι ”επιβράβευση για όποιον φύγει από το τραπέζι” και αυτό, είπε ο κ. Οζγκιουργκιούν, το γνωρίζει ο κ. Ντάουνερ γι’ αυτό και προσπαθεί κάποτε να πιέσει την ε/κ πλευρά.

Ο κ. Οζγκιουργκιούν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ έχουν διαπιστώσει τα θετικά βήματα της τουρκικής πλευράς και αυτό είναι σημαντικό, όπως είπε, καθώς οι ΗΠΑ είναι ηγέτιδα χώρα στον παγκόσμιο σκηνικό.

Keywords