Επικρίσεις ΕΥΡΩΚΟ για Ημικρατικούς και οικονομία

16:13 3/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για “Σταλινιστικές μεθόδους” και “Ακελοκρατούμενο κράτος” έκανε λόγο σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ο οποίος σχολιάζοντας τα περί διαρροής μηνυμάτων από το κυβερνών κόμμα για τους διορισμούς των νέων μελών των Ημικρατικών οργανισμών, είπε πως “είναι ανίκανοι να κρατήσουν, ακόμα και μυστικό το ρουσφέτι, που αναξιοκρατικά επιχειρούν κάθε φορά να κάνουν”.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε πως το περιστατικό αυτό “παραπέμπει σε άλλες εποχές και Σταλινικές μεθόδους, που τα ηγετικά

στελέχη του ΑΚΕΛ τα έχουν βιώσει και τα έχουν διδαχθεί στα κομματικά θρανία, όπου με υποτροφίες του κόμματος, έχουν καθίσει και έχουν διαπαιδαγωγηθεί κατάλληλα”, υποστηρίζοντας πως “έχουν αποδείξει πανηγυρικά ότι ο τίτλος του Ακελοκρατούμενου κράτους, τους ανήκει ολοκληρωτικά και στο 100%, χωρίς καμία έκπτωση”.

“Για 3η φορά, οφείλουμε να σημειώσουμε, κυκλοφορούν λίστες οι οποίες περιέχουν χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν ούτε με την πλευρά της πολιτικής, την αξιωτική, που θέλουν οι πολίτες να επιδεικνύουν τα πολιτικά κόμματα, αλλά δεν τιμούν ούτε και τους συντάκτες των σημειωμάτων αυτών”, είπε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου.

Αποδεικνύονται, συνέχισε, ακόμα και σε αυτό ότι “είναι ανίκανοι να κρατήσουν μυστικό ακόμα και το ρουσφέτι, που αναξιοκρατικά επιχειρούν κάθε φορά να κάνουν. Οι άνθρωποι είναι ανίκανοι ακόμα και σε αυτόν τον τομέα”.

Το θέμα της διαχείρισης των ημικρατικών οργανισμών, “που ξεκινά από τον αξιοκρατικό διορισμό των μελών που θα τους διοικούν” είναι μείζονος σημασίας, είπε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ και υποστήριξε πως “αυτοί οι οποίοι είναι υποψήφιοι για επαναδιορισμό, με τις ευλογίες του ΑΚΕΛ και της Κυβέρνησης, όταν δεν είναι συνεργάσιμοι δεν θα πρέπει να διοριστούν ξανά ή όταν είναι συνεργάσιμοι, είναι η μοναδική προϋπόθεση, ανεξάρτητα από την αξία τους, για να διοριστούν”.

“Εμείς θεωρούμε πως έχουν γίνει ρεζίλι για μια ακόμη μια φορά, έχουν απαξιωθεί ήδη στα μάτια όλων των πολιτών, αλλά έχουν απαξιώσει συλλήβδην μαζί όλη την πολιτική και όσο ύψος ή απόθεμα αξιοπιστίας της έμεινες με τις ενέργειες τους αυτές”, είπε ο κ. Ερωτοκρίτου.

Υποβάθμιση οικονομίας

———————————

Σχολιάζοντας τη νέα υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poors, είπε πως το κεντρικό μήνυμα της ανακοίνωσης αποδεικνύει πως το κράτος χρειάζεται περισσότερα χρήματα από αυτά που χρειάζονται οι τράπεζες, ενώ την ίδια ώρα “με μεγάλη λύπη και ανησυχία, ακούσαμε για πολλοστή φορά τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, να κάνει μια ανάγνωση με την οποία δεν συμβαδίζει καθόλου η κοινή λογική”.

“Εξακολουθεί να επιμένει ότι η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης οφείλεται, σύμφωνα με τον κυβερνητικό μύθο, στη βαθιά κρίση που κτύπησε τις τράπεζες και ότι η προσφυγή σε αυτόν το μηχανισμό, στόχο και σκοπό πρωταρχικά έχει να διασώσει πρώτα τις τράπεζες και όχι την κυπριακή οικονομία”, είπε ο κ. Ερωτοκρίτου, προσθέτοντας ότι “στην πραγματικότητα είναι το αντίθετο, αφού το κράτος χρειάζεται περ

Keywords
Τυχαία Θέματα