Επικρίσεις ΑΚΕΛ κατά Πρόεδρου και ΔΗΣΥ για ιδιωτικοποιήσεις

13:29 18/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Επικρίσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη διατύπωσε το ΑΚΕΛ με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Σταύρος Ευαγόρου είπε ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, “πέραν από το γεγονός ότι αποσύρει με τον πιο επίσημο τρόπο ακόμα μια δέσμευση του Προέδρου Αναστασιάδη απέναντι

στην κοινωνία, επιχειρεί να νομιμοποιήσει το ξεπούλημα και τη λεηλασία του εθνικού πλούτου”.

“Ατυχώς η Κυβέρνηση Αναστασιάδη επιχειρεί να θέσει τη Βουλή ενώπιον του εκβιαστικού διλήμματος `ή το ψηφίζετε ή δεν καταβάλλεται η επόμενη δόση΄”, είπε ο κ. Ευαγόρου και επανέλαβε ότι “το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποκύψουμε σε τέτοιου είδους εκβιασμού”.

Σημειώνοντας πως “την αποκλειστική ευθύνη για τις ιδιωτικοποιήσεις την φέρει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη”, ο κ. Ευαγόρου πρόσθεσε ότι “αυτή τις υπέγραψε και τις προωθεί.”

“Είναι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη που εδώ και ένα χρόνο αρνείται να μπει σε διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα πολιτικά κόμματα για τις ιδιωτικοποιήσεις”, είπε, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση Αναστασιάδη αρνείται να συζητήσει άλλες εναλλακτικές επιλογές για τον απλούστατο λόγο ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί συνειδητή επιλογή τόσο του Προέδρου Αναστασιάδη όσο και του ΔΗΣΥ.

Εξάλλου, με επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα, ο κ. Ευαγόρου ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη όπως τους αποσταλεί το κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου.

“Επειδή η διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας αποτελεί θέμα που ενδιαφέρει το σύνολο της κοινωνίας και επειδή μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς, παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε άμεσα το επικαιροποιημένο μνημόνιο που έχει προκύψει από την τελευταία αξιολόγηση της Τρόικα”, αναφέρει στην επιστολή του προς τον ΥΠΟΙΚ ο κ. Ευαγόρου.

Ο κ. Ευαγόρου έδωσε επίσης στη δημοσιότητα επιστολή του προς τον κ. Γεωργιάδη με αφορμή την παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων ύψους €2,9 δις προς την Τράπεζα Κύπρου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή η στήριξη προς τον τραπεζικό τομέα, όπως και η όποια μελλοντική παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων προς τον τραπεζικό τομέα θα πρέπει να συνοδεύεται από αντισταθμιστικά μέτρα προς όφελος της κοινωνίας, με στόχο την άμβλυνση των επιπτώσεων που έχει δημιουργήσει η κρίση προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

“Ως εκ τούτου εισήγησή μας είναι όπως τα έσοδα που θα προκύψουν από την ετήσια απόδοση που επιφέρει η παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων προς τον τραπεζικό τομέα, κατατίθενται ως εισφορά στο Ταμείο Αλληλεγγύης, που έχει πρόσφατα συσταθεί, ώστε να υπάρξει άμεσα ενεργοποίηση προγραμμάτων στήριξης των ανέργων και ων άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων”, αναφέρει ο κ. Ευαγόρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα