Επιδίωξή μας το στοίχημα της αλλαγής, δήλωσε ο Υπ. Παιδείας

19:52 18/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά και η κυπριακή πολιτεία γενικότερα, στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο το έργο των εκπαιδευτικών και του σχολείου, με στόχο να διασφαλίζουμε πάντοτε τις καλύτερες συνθήκες εργασίας, προσβλέποντας στο όφελος των παιδιών, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε χαιρετισμό του στην τελική γιορτή και τελετή αποφοίτησης του Περιφερειακού Δημοτικού

Σχολείου Ασίνου, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «παράλληλα με τη συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλουμε, με τη συνεργασία όλων των εταίρων της εκπαίδευσης, επιδιώκουμε να πετύχουμε στο στοίχημα της αλλαγής».

Δεν υπάρχει αμφιβολία, συνέχισε, ότι ιδιαίτερα σήμερα στις σύγχρονες συνθήκες της οικονομικής κρίσης και της κρίσης αξιών που βιώνει ο τόπος, οι απαιτήσεις της κοινωνίας από τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο αυξάνονται, κάνοντας την αποστολή τους ακόμα πιο σημαντική και καθοριστική για τη διαπαιδαγώγηση και τη διαμόρφωση των σημερινών μαθητών και αυριανών πολιτών.

Εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι μαθητές των κοινοτήτων Νικηταρίου, Βυζακιάς, Ποταμίου, Κανναβιών, Αγίας Ειρήνης, Αγίου Γεωργίου Καυκάλου και Κάτω Κουτραφά μπορούν να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, στους χώρους του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Ασίνου, το οποίο έχει ανεγερθεί με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, με όλους τους σύγχρονους όρους ασφάλειας και υγείας και με άρτιο εξοπλισμό. Αρχίζοντας τη λειτουργία του στο νέο κτήριο το Σεπτέμβριο του 2009, το σχολείο κλείνει φέτος 4 χρόνια ζωής.

Για την εκδήλωση, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως μεταξύ άλλων «γίνεται και η τελετή αποφοίτησης των τελειόφοιτων μαθητών που ολοκληρώνουν έξι χρόνια μαθητικής ζωής στο δημοτικό σχολείο».

«Απευθύνω το δικό μου χαιρετισμό στα παιδιά που ανοίγουν τα φτερά τους στην κοινωνία, οδεύοντας προς το γυμνάσιο, με τις ευχές μου για καλή σταδιοδρομία και επιτυχία στη ζωή», είπε ο κ. Κενεβέζος.

-

Keywords
Τυχαία Θέματα