Επιχείρηση Αστυνομίας για πάταξη της κυβείας στην Πάφο

09:41 4/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Πάφου, διεξήγαγαν χθες βράδυ έρευνες σε δύο υποστατικά που βρίσκονται στην επαρχία Πάφου, στο πλαίσιο της εκστρατείας της Αστυνομίας για πάταξη της κυβείας και του ηλεκτρονικού τζόγου, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Κατά την είσοδο των μελών της Αστυνομίας στο πρώτο υποστατικό, εντοπίστηκαν έξι πρόσωπα τα οποία επιδίδονται σε κυβεία – ποκεριζέ με χρήματα, τα οποία και συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της κυβείας.

Από το εν λόγω

υποστατικό παραλήφθηκαν ως τεκμήρια μικρό χρηματικό ποσό, 106 τραπουλόχαρτα και 31 φίσιες. Όλοι οι συλληφθέντες, αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς, αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα.

Επίσης, σε δεύτερη έρευνα που διεξήγαγαν τα μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Πάφου σε διαμέρισμα, εντόπισαν και συνέλαβαν 10 πρόσωπα τα οποία επιδίδονταν σε κυβεία. Από το διαμέρισμα παραλήφθηκαν ως τεκμήρια 779 τραπουλόχαρτα, 719 φίσιες, πέντε τραπέζια, καθώς επίσης και διάφορα αλλά τεκμήρια. Τα πιο πάνω πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθερα για να κλητευθούν αργότερα.

Εξάλλου, μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Πάφου, σε συνεργασία με μέλη του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων Αρχηγείου, διεξήγαγαν έρευνα βάσει δικαστικού εντάλματος σε οικία στην Πάφο.

Η έρευνα έγινε στο πλαίσιο αξιολόγησης πληροφορίας, ότι συγκεκριμένο πρόσωπο είχε στην κατοχή του διάφορα προγράμματα τα οποία χρησιμοποιούνται για τον ηλεκτρονικό τζόγο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 56 σκληροί δίσκοι και 12 συσκευές αποθήκευσης δεδομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα