Επανέρχεται η τρόϊκα στην Αθήνα

10:12 22/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Δευτέρα κλιμάκιο της Τρόϊκας για να επανεξετάσει την πρόοδο του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και να προετοιμάσει το έδαφος για αναθεώρηση των όρων διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Όπως ανακοίνωσαν χθες, μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στόχος της Τρόϊκας θα είναι να προετοιμάσει ένα επικαιρο μνημόνιο

κατανόησης, ώστε να καταστεί δυνατή η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Ο κύριος Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα εκταμιευθεί για την Ελλάδα το ένα δισεκατομμύριο ευρώ που είχε παρακρατηθεί από τη δόση του Μαϊου.

Τόσο ο Γιούνκερ όσο και η Λαγκάρντ χαιρέτισαν τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, και δήλωσαν ότι προσβλέπουν σε συνεργασία μαζί της.

Εξάλλου ο επίτροπος για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Ολι Ρεν είπε ότι η Τρόϊκα θα εξετάσει την πορεία του προγράμματος και τί πρέπει να γίνει προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα της Ελλάδας, ώστε να επιτύχει τους στόχους της.

Ο υπηρεσιακός Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη συνεδρίαση, διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησης συνεργασίας και την δέσμευσή της να τιμήσει τις υποχρεώσεις της στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα