Επαφές Τούρκου Υπουργού στα κατεχόμενα και δηλώσεις Ερογλου για Κυπριακό

11:14 7/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συναντήσεις με τον Τ/κ ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, τον «πρωθυπουργό», Ιρσέν Κουτσιούκ και τον «πρόεδρο» της ψευδοβουλής, Χασάν Μποζέρ είχε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Ερτουγρούλ Γκιουνάι, ο οποίος βρίσκεται στα κατεχόμενα ως προσκεκλημένος για να παρακολουθήσει τα κονσέρτα που θα δώσει στο ψευδοκράτος η ορχήστρα δωματίου του Διεθνούς Οργανισμού Τουρκικού Πολιτισμού (TURKSOY).

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, η επίσκεψη του κ. Γκιουνάι στο ψευδοκράτος ήταν μονοήμερη  λόγω της έκρηξης σε στρατιωτική αποθήκη πυρομαχικών στην Τουρκία. Κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο Υπουργό,

ο Ντερβίς Ερογλου εξέφρασε τη θλίψη του για τις «τρομοκρατικές» επιθέσεις και εκρήξεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία. Ο κ. Έρογλου έκανε λόγο και στην «απομόνωση» που υφίσταται ο «τ/κ λαός» λέγοντας ότι παρά τις επαφές που έχει τόσο το ψευδοκράτος, όσο και η Τουρκία και τις υποσχέσεις που τους δίνονται στο θέμα αυτό, δεν έγινε κατορθωτό να αρθεί η απομόνωση.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό  ο Τ/κ ηγέτης σημείωσε ότι παρά την αδιαλλαξία και την απροθυμία της ε/κ πλευράς οι συνομιλίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Λόγω της Προεδρίας της ΕΕ από τη «νότια Κύπρο», όπως είπε, η περίοδος αυτή είναι «νεκρή», προσθέτοντας ότι εργάζονται μόνο οι επιτροπές που συστάθηκαν  σχετικά με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Ο κ. Έρογλου ανέφερε ότι βρίσκονται σε συνεχή επαφή και διάλογο με την Τουρκία σ’ ό,τι αφορά τις συνομιλίες και τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν έγινε κατορθωτό να επιτευχθεί συμφωνία στο Κυπριακό, λόγω του ότι η ε/κ πλευρά έχει απορρίψει όλα τα σχέδια λύσης. Πρόσθεσε ότι ο υπόλοιπος κόσμος δεν βλέπει αυτή την πραγματικότητα και ανακηρύσσει κάθε νέο Ε/κ ηγέτη που εκλέγεται ως «άγγελο της ειρήνης», υπογραμμίζοντας ότι θα προβούν σε νέες αξιολογήσεις με την Τουρκία, αφού δουν τη στάση των Ε/κ μετά τις προεδρικές εκλογές.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τον διάλογο με την Τουρκία στο θέμα του τουρισμού και ευχαρίστησε τον Τούρκο Υπουργό για τη στήριξή του στον τομέα αυτό.

Από πλευράς του ο κ. Γκιουνάι ανέφερε ότι παρακολουθούν στενά τις εργασίες και τις εξελίξεις στο ψευδοκράτος υποστηρίζοντας ότι παρά την αδιαλλαξία της «νότιας Κύπρου» και όλα τα διεθνή «εμπάργκο» κατά του ψευδοκράτους, σημειώνεται ανάπτυξη σε όλους τους τομείς στα κατεχόμενα. Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της αναστήλωσης του μοναστηρίου του Αποστόλου Ανδρέα, ο Τούρκος Υπουργός Πολιτισμού είπε ότι συνεχίζονται οι εργασίες αναστήλωσης ενός τμήματος του μοναστηρίου.

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα, την λύπη τους επειδή κατά την παραμονή του στα κατεχόμενα δεν είχε επαφή μαζί τους εξέφρασαν οι σύνδεσμοι που ασχολούνται με τον τουρισμό εικάζοντας ότι η επίσκεψη αυτή είχε σχέση με το συνέδριο του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα