Επαφές στη Σλοβακία από τον Δήμο Πάφου

12:52 23/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επέστρεψε από την πόλη Κόσιτσε της Σλοβακίας , που μαζί με την πόλη της Μασσαλίας είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2013, ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας. O κ. Βέργας, παρέστη στις εναρκτήριες εκδηλώσεις της πόλης που περιελάμβαναν πλούσιο πρόγραμμα το οποίο θα διαρκέσει ένα χρόνο, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες του θεσμού .

Ο κ. Βέργας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι αυτή η μικρή πόλη παρά το ότι δεν είχε τη στήριξη του κράτους κατάφερε και απορρόφησε κονδύλι ύψους περίπου 16 εκατομμυρίων ευρώ για έργα πολιτιστικής υποδομής.

Πρόσθεσε

επίσης, πως αυτό οφείλονταν στην διεκδικητικότητα που επέδειξε ο Δήμαρχος αλλά και όλο το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού που είναι 13μελες. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου η δομή αυτών των οργανισμών είναι η δομή που προτείνεται στο Δήμο Πάφου αλλά και στις περισσότερες πόλεις . Ο Οργανισμός απαρτίζονταν από τις επιτροπές παρακολούθησης , των πολιτών, το καλλιτεχνικό διευθυντή το project manager αλλά και τα κατώτερα στελέχη που αναλαμβάνουν τους άλλους τομείς του οργανισμού.
Ο κ. Βέργας προσκάλεσε επίσης τον δήμαρχο της Κόσιτσε της Σλοβακίας στην Πάφο ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Σλοβακία συναντήθηκε με την γραμματέα της επιτροπής επιδοτήσεων την κ. Μπρανς η οποία παρακολουθεί τις διαδικασίες της Πάφου και ενημερώνει την επιτροπή επιλογής. Η κ. Μπρανς διαπίστωσε πως η Πάφος έχει καθυστερήσει στην σύσταση του Οργανισμού και απηύθυνε έκκληση όπως επισπεύσει τις διαδικασίες.
Μετά τις εξελίξεις αυτές ο Δήμαρχος Πάφου αναμένεται να καλέσει έκτακτη σύσκεψη της τριμελής διοικούσας επιτροπής ώστε να ενημερώσει για τα αποτελέσματα του ταξιδιού στην Κόσιτσε της Σλοβακίας και τις επόμενες ημέρες τους επικεφαλείς των δημοτικών ομάδων.
Αξίζει να αναφερθεί πως στις εκδηλώσεις παρέστη η Ανδρούλα Βασιλείου επίτροπος πολιτισμού η οποία έτυχε θερμής υποδοχής όπως επίσης και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα