Εντός εβδομάδας το πόρισμα για «Ευαγγελισμό»

10:04 8/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Άμεσα έδρασε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού μετά τη λήψη καταγγελίας από το Σύνδεσμο Γονέων του ειδικού σχολείου «Ευαγγελισμός» όσον αφορά στη συμπεριφορά εκπαιδευτικού λειτουργού, με την μετάθεση νέας διευθύντριας στο σχολείο και το διορισμό ερευνώντος λειτουργού, ο οποίος έχει οδηγίες να ολοκληρώσει την έρευνά του εντός μιας εβδομάδας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης Ελπιδοφόρου Νεοκλέους στο ΚΥΠΕ,

από το σχολείο έλειπε με άδεια ασθενείας η διευθύντρια και το Υπουργείο ανέμενε την ολοκλήρωση των διαδικασιών του Ιατροσυμβουλίου. Στο μεταξύ, είχε αναλάβει καθήκοντα το άτομο για το οποίο έγιναν μετέπειτα οι καταγγελίες.

Η απόφαση του Ιατροσυμβουλίου, ημερομηνίας 13ης Μαρτίου, βάση της οποίας η διευθύντρια δεν θα μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της γνωστοποιήθηκε επίσημα στο Υπουργείο την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε.

Ο κ. Νεοκλέους ανέφερε ότι με την γνωστοποίηση αυτή της απόφασης το Υπουργείο προχώρησε σε «κάτι πρωτόγνωρο για τα κυπριακά δεδομένα, μεταθέσαμε άλλη Διευθύντρια – νομίζω σήμερα πάει – για να αναλάβει καθήκοντα διεύθυνσης στο συγκεκριμένο σχολείο». Κάτι, εξήγησε, που δεν είναι καθόλου απλό, δηλαδή η άμεση μετάθεση διευθυντή αυτή τη χρονική περίοδο της σχολικής χρονιάς.

Ο Διευθυντής Δημοτικής Διεύθυνσης ανέφερε επίσης ότι «παράλληλα, αφού είχαμε κάποιες επιστολές από τους συγκεκριμένους γονείς και το σύνδεσμο γονέων, τις διαβιβάσαμε στη Γενική Διευθύντρια αναμένοντας τον ορισμό ερευνώντος λειτουργού» για διερεύνηση των καταγγελιών.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Νεοκλέους, είπε ότι από το Σάββατο το βράδυ, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου έχει ορίσει ερευνώντα λειτουργό, ο οποίος έχει οδηγίες να ολοκληρώσει την έρευνά του εντός μιας εβδομάδας.

Κληθείς να πει αν το άτομο, το οποίο αφορούν οι καταγγελίες του συνδέσμου γονέων παραμένει στο σχολείο απάντησε καταφατικά. «Δεν καταδικάζουμε κανένα, εμείς θα διερευνήσουμε», είπε.

Παράλληλα, ο κ. Νεοκλέους ανέφερε ότι στο παρελθόν γονείς είχαν προβεί σε καταγγελία όσον αφορά στις σχέσεις τους με το συγκεκριμένο άτομο, την οποία αργότερα αναίρεσαν.

«Παρόλα αυτά μόλις έφεραν την επιστολή στις 20 Μαρτίου κινήσαμε τις διαδικασίες, ορίστηκε ήδη ο ερευνών λειτουργός, ο οποίος σίγουρα θα πρέπει να διενεργήσει έρευνα για να πει αν ισχύουν ή όχι οι καταγγελίες», πρόσθεσε.

Ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου ζητά με επιστολή του ημερομηνίας 20 Μαρτίου 2013, την άμεση απομάκρυνση εκπαιδευτικού από το Ειδικό Σχολείο Ευαγγελισμός, προσάπτοντας εναντίον του συγκεκριμένου ατόμου σοβαρές – όπως αναφέρεται – κατηγορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα