Έντονη αντίδραση ΕΔΕΚ για τις δηλώσεις του Μ.Καρογιάν σχετικά με τον ενδιάμεσο χώρο

09:54 3/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την έντονη αντίδραση της ΕΔΕΚ προκάλεσαν δηλώσεις του Προέδρου του Δήκο Μάριου Καρογιάν για την αποτυχία της προσπάθειας του ενδιάμεσου χώρου.
Ο κύριος Καρογιάν, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ ”Επωνύμως”, είπε ότι απέρριψε την υποψηφιότητα Λιλλήκα διότι την εξήγγειλε προτού διαβουλευθεί με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου.
Είπε επίσης ότι ο Γιώργος Λιλλήκας απορρίφθηκε από το Γιαννάκη Ομήρου, όταν προτάθηκε

ως υποψήφιος του ενδιάμεσου χώρου.

Όταν όμως, πρόσθεσε, ο Μάκης Κεραυνός αρνήθηκε να είναι υποψήφιος, η Εδεκ πρότεινε τα ονόματα Ομήρου, Ηλιάδη αλλά και Λιλλήκα.
Ο αναπληρωτή πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος χαρακτήρισε ανυπόστατες, ατυχείς και προφάσεις εν αμαρτίαις τις δηλώσεις του Μάριου Καρογιάν.
Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Σιζόπουλος ανέφερε ότι την αποκλειστική ευθύνη για το ναύαγιο της προσπάθειας συνεργασίας του ενδιάμεσου χώρου φέρει ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, τον οποίο κατηγόρησε ότι έπαιζε παιγνίδια, κατά την έκφρασή του.
Ενώ, είπε, συζητούσαμε για τη συνεργασία ο κύριος Καρογιάν είχε διαύλους επικοινωνίας με τον Δησύ και τον Νίκο Αναστασιάδη.
Είπε επίσης ότι ο Μάριος Καρογιάν έθετε εκβιαστικά όρους και προϋποθέσεις οι οποίες δεν βοηθούσαν την όλη διαδικασία.
Ανέφερε επίσης ότι η ΕΔΕΚ είχε προτείνει από την αρχή και την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα.
Αναφορικά με την απόφαση του Μάκη Κεραυνού να απορρίψει την πρόταση να κατέλθει ως κοινός υποψήφιος, ο κύριος Σιζόπουλος είπε ότι είχε συνάντηση μαζί του, παρουσία και του εκπροσώπου Τύπου της ΕΔΕΚ και γνωρίζει τους λόγους.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι για λόγους ήθους και εντιμότητας δεν θα ήθελε να αποκαλύψει τί λέχθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα