Ένταση και λιποθυμία στο τρισάγιο με αφορμή το θάνατο των έξι μελών της ΕΜΑΚ

15:26 11/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στην έδρα της ΕΜΑΚ στην Κοφίνου κατά τη διάρκεια τρισάγιου, με αφορμή τη συμπλήρωση έξη μηνών από την ημέρα που έξι Πυροσβέστες μέλη της ΕΜΑΚ, μαζί με άλλα 7 άτομα, έχασαν τη ζωή τους στην τραγική έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Συγγενείς των θυμάτων ξέσπασαν σε

λυγμούς και φώναζαν για «δικαιοσύνη» ενώ ο πατέρας του Σπύρου Τταντή, Σταύρος λιποθύμησε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Το τρισάγιο τελέστηκε στις 10 το πρωί στην παρουσία του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκά Λουκά, του Αρχηγού της Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου και αξιωματούχων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μετά την ομιλία του Γιαννάκη Ομήρου ορισμένοι συγγενείς ξέσπασαν σε λυγμούς και φωνές ζητώντας «δικαιοσύνη».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη «βαθειά συμπάθεια του συνόλου των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, στους συγγενείς των θυμάτων, των ηρώων της τραγωδίας της 11ης Ιουλίου, των μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των αξιωματικών του ναυτικού και των ναυτών».

Θέλω συνέχισε «να σας πω ότι κατανοώ πως δεν είναι εύκολο να σας μεταδώσω λόγια συμπάθειας και παρηγοριάς, όμως θα πρέπει να ξέρετε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και δεν υπάρχει πιο πολύτιμη κληρονομιά απ` αυτή που μας κληροδότησαν – και ιδιαίτερα σας κληροδότησαν – οι ήρωες της 11ης Ιουλίου. Της προσήλωσης στο καθήκον, της αυτοθυσίας και του ηρωισμού και αυτό είναι το καλύτερο μνημόσυνο για τους ηρωικούς νεκρούς της τραγωδίας της 11ης Ιουλίου» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα