Ένσταση Ζεκερία Οζ για την μετάθεσή του

15:06 13/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ένσταση υπέβαλε ο εισαγγελέας Ζεκερία Οζ για την μετάθεσή του στην εισαγγελία Μπακίρκιοϊ και πήρε άδεια για ένα χρόνο.

Ο Ζεκερία Οζ βρίσκεται σε διαμάχη με την τουρκική κυβέρνηση έπειτα από την επιχείρηση που ο ίδιος ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου με τις συλλήψεις γιων Υπουργών και επιχειρηματιών οι οποίοι πρόσκεινται στον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ την περασμένη βδομάδα εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση εναντίον του Ζεκερία Οζ αποκαλύπτοντας στοιχεία σύμφωνα

με τα οποία ο εισαγγελέας είχε πάει ταξίδι με την οικογένειά του σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι και τα έξοδα τα πλήρωσε όλα ο επιχειρηματίας Αλί Αγάογλου ο οποίος συνελήφθη στις 17 Δεκεμβρίου και μετά αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Ζεκερία Όζ διέψευσε την εφημερίδα Σαμπάχ και υποστήριξε ότι τα έξοδα τα είχε πληρώσει όλα ο ίδιος.

Έπειτα από τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Σαμπάχ το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων (HYSK) αποφάσισε την μετάθεση του Ζεκερία Οζ από την εισαγγελία Κωνσταντινούπολης στην Εισαγγελία Μπακίρκιοι. Ως απάντηση ο Ζεκερία Οζ κατηγόρησε τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν ότι έστειλε δύο διακεκριμένα πρόσωπα του νομικού δικαίου και τον απείλησαν καλώντας τον να γράψει απολογητική επιστολή προς τον Πρωθυπουργό. Το γραφείο του Τούρκου Πρωθυπουργού διέψευσε τους ισχυρισμούς Ζεκερία Οζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα