Ένοχος ο Ά. Τσοχατζόπουλος για τις μίζες

12:16 7/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μετά από σχεδόν εξάμηνη δικαστική διαδικασία και 60 συνεδριάσεις, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Άκης Τσοχατζόπουλος κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση χρηματισμού από τα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας, κατά τη θητεία του εκεί, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο πρώην Υπουργός κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες

που του είχαν αποδοθεί με βασικότερο το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Ένοχοι για το ίδιο αδίκημα κρίθηκαν επίσης οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση, δηλαδή οι Βίκη Σταμάτη (σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου), Αρετή Τσοχατζοπούλου (κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου), Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Γιάννης Σμπώκος, Γιώργος Σαχπατζίδης, Αστέριος Οικονομίδης, Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, Παναγιώτης Σταμάτης (αδελφός της Β. Σταμάτη), Νίκος Ζήγρας (ξάδελφος του κ. Τσοχατζόπουλου), Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου (πρώην σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου), Κ. Αντωνιάδης, Φ. Αρβανίτης, Ν. Καρατζάς.

Αθώοι, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκαν οι Παντελής Ζαχαριάδης και Σπύρος Χατζηνικολάου.

Οι ποινές για τους καταδικασθέντες θα ανακοινωθούν αύριο Τρίτη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση και δικαστική διαδικασία δεν αφορά στους Ντίνο και Μιχάλη Μιχαηλίδη, οι οποίοι επίσης φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση και έχουν παραδοθεί στις ελληνικές δικαστικές Αρχές, οι οποίες τους ανακρίνουν. Οι Ντίνος και Μιχάλης Μιχαηλίδης δηλώνουν αθώοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα