Ενόχληση Έρογλου για διαρροές

10:01 15/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, φέρεται να εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια την ενόχλησή του για την παραβίαση, όπως υποστήριξε, της συσκότισης από την ε/κ πλευρά.

Όπως γράφει ο τ/κ Τύπος κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ο Τ/κ ηγέτης φέρεται να είπε ότι μόνο με αμοιβαία κατανόηση και ευελιξία είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία, η οποία όμως πλήττεται λόγω των διαρροών.

Η «Βολκάν» στεγάζει το δημοσίευμα με τίτλο «Έρογλου : Δεν είναι δυνατή η εξεύρεση λύσης

με την ευελιξία της μιας μόνο πλευράς».

Ο ΓΓ του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιζτζάν δήλωσε ότι ο Ντερβίς Ερογλου παρακάθεται στις συνομιλίες για το θεαθήναι, υπαναχωρεί από τα συμφωνηθέντα επί Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και παρεμβάλλει εμπόδια στην εξεύρεση λύσης.

Υπενθύμισε στον Τ/κ ηγέτη ότι ο κόσμος περιμένει πρόοδο στις συνομιλίες και ότι κακώς ελπίζει σε σύγκληση διεθνούς διάσκεψης αν και ο ίδιος δεν εργαστεί εντατικά.

Το μέλος της συμβουλευτικής ομάδας του Ερογλου, Ατά Ατούν, δήλωσε ότι η ε/κ πλευρά διέρρευσε σκόπιμα τα έγγραφα τις παραμονές της συνάντησης επειδή οι Ε/κ δεν επιθυμούν την λύση και προς τον σκοπό αυτό κάνουν το παν.

Ισχυρίζεται ο Ατούν ότι οι Ε/κ περιμένουν βήματα από τους Τ/κ χωρίς οι ίδιοι να τα ανταποδίδουν και όταν οι συνομιλίες οδηγηθούν σε αδιέξοδο θα αρχίσουν να φωνάζουν ότι οι Τ/κ δεν επιθυμούν τη λύση.

Κατά την έκφραση του Ατούν, πρόκειται για κλασικό ε/κ χειρισμό.

Ο συντονιστής του Εθνικού Λαϊκού Κινήματος Τανέρ Ετκίν δήλωσε ότι δεν ελπίζει πως οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε κάποιο αποτέλεσμα καθότι η ε/κ πλευρά δεν έχει τέτοια πρόθεση, κατά τον ισχυρισμό του.

Ο ακαδημαϊκός Μουράτ Οζκαλελί ισχυρίστηκε ότι η ε/κ πλευρά είναι στριμωγμένη και ενεργεί για να αποφύγει μια διεθνή συνάντηση.

Εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση πως κάποια στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαταλείψει τις συνομιλίες λέγοντας ότι η κοινότητά του δεν επιθυμεί τη συνέχισή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα