Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στη μεγάλη φωτιά της Βαρυμπόμπης

09:45 6/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ενισχύσεις καταφθάνουν από διάφορα σημεία της Ελλάδας για να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων Αττικής.

Με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 μεταβαίνουν στην Αθήνα 70 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένονται δυνάμεις και από την Κομοτηνή

που έρχονται οδικώς.

Ήδη την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν πυροσβεστικά πληρώματα και οχήματα, που έφτασαν από περιοχές της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδας.
Το πρωί της Τρίτης, στο σημείο των πύρινων μετώπων, ενεργούσαν 122 πυροσβέστες, με 61 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα, πολλά βυτιοφόρα οχήματα δήμων, καθώς επίσης ιδιωτικές υδροφόρες και εθελοντές.

Η μεγάλη πυρκαγιά, ξεκίνησε λίγο πριν τις 11:00 χθες το βράδυ, στην περιοχή Βαρυμπόμπης και Θρακομακεδόνων και το μέτωπο της φωτιάς, αλλάζοντας συχνά κατεύθυνση, κινήθηκε λίγο μετά τις 04:00 ξημερώματα προς τον οικισμό των Θρακομακεδόνων, ενώ το νότιο τμήμα, ενωρίτερα, είχε κατεύθυνση προς το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο αρχικά απειλήθηκε αλλά ο κίνδυνος απομακρύνθηκε καθώς η φορά του αέρα άλλαξε μετά τις 03:00 το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα