Ενημέρωση Κάμερον στη Βουλή των Κοινοτήτων για την πρόσφατη σύνοδο κορυφής

16:04 18/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για πρώτη φορά ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον απάντησε ευθέως σε ερώτηση, που προερχόταν από βουλευτή, ότι θα μπορούσε να φανταστεί τη Βρετανία εκτός ΕΕ. Ο κ. Κάμερον έσπευσε πάντως να προσθέσει ότι δεν είναι αυτή η εξέλιξη που ο ίδιος θα προτιμούσε.

Κατά την ενημέρωση της Βουλής των Κοινοτήτων τη Δευτέρα για τις εργασίες της πρόσφατης ευρωπαϊκής συνόδου απέφυγε για ακόμα μία φορά να προσδιορίσει πότε θα κάνει την πολυαναμενόμενη ομιλία του για τη θέση της κυβέρνησής του έναντι της ΕΕ, ομιλία που έχει αναβληθεί πολλές φορές.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός έχει υπαναχωρήσει από την αρχική του θέση ότι δεν χρειάζεται δημοψήφισμα για τη σχέση του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες, ωστόσο εξακολουθεί να αντιστέκεται στις πιέσεις των ευρωσκεπτικιστών του κόμματός του που θέλουν το δημοψήφισμα να θέτει ζήτημα εξόδου από την ΕΕ.

Το αίτημα αυτό εξέφρασε για ακόμα μία φορά ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, ένας από τους υποψηφίους διαδόχους του κ. Κάμερον στην ηγεσία των Συντηρητικών.
Το θέμα της Ευρώπης έχει εξελιχθεί σε μεγάλο πολιτικό πονοκέφαλο για το Βρετανό Πρωθυπουργό. Τρεις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών αποτυπώνουν εντυπωσιακή άνοδο της δημοτικότητας του άκρως ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος Ανεξαρτησίας, το οποίο εκτός από απογοητευμένα στελέχη των Τόρις φαίνεται ότι έχει αρχίσει να προσελκύει και ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος.

Το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου διατηρούν σταθερά οι Εργατικοί της αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα