Ενδιαφέρον Σαουδαράβων για επενδύσεις στα κατεχόμενα είδε ο Ερογλου

19:12 9/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου αναφερόμενος στα αποτελέσματα της επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά που συνάντησαν ένα τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρηματίες για επενδύσεις στην κατεχόμενη Κύπρο.

Πρόσθεσε πως ο ΓΓ του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) Εκμελεντίν Ιχσάνογλου θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα μαζί με επιχειρηματίες στις 12 Απριλίου, οπόταν θα πραγματοποιηθεί ένα φόρουμ κατά την οποία θα συζητηθούν οι ευκαιρίες προκειμένου οι επιχειρηματίες από τη Σαουδική Αραβία

να επενδύσουν στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου ευχήθηκε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και ψευδοκράτους και μεταξύ των επιχειρηματιών.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη μετά την επιστροφή του στα κατεχόμενα από τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, ο κ. Ερογλου ανέφερε πως μετέβη στη Τζέντα ως προσκεκλημένος του κ. Ιχσάνογλου και πως είχε πολύ χρήσιμες επαφές.

Είπε πως δόθηκαν σημαντικά μηνύματα κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ιχσάνογλου.

Πρόσθεσε πως είχαν συναντήσεις με επιχειρηματίες και τις αρχές του ΟΙΔ. Ανέφερε εξάλλου πως επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Τράπεζας Αναπτύξεως Αχμέτ Μοχάμεντ Αλί και πως έτυχε ενημέρωσης για πιθανά έργα στο ψευδοκράτος.

Ανέφερε πως συναντήθηκαν εξάλλου μεταξύ άλλων με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Τζέντα, ο οποίος είχε επισκεφθεί τα κατεχόμενα πριν περίπου τέσσερα χρόνια.

Χαρακτήρισε τις συναντήσεις πολύ χρήσιμες και είπε πως μετέβησαν επίσης στη Μέκκα για προσκύνημα.

Απαντώντας σε ερώτηση για αντιδράσεις της ε/κ πλευράς για την επίσκεψή του στην Τζέντα, ο κ. Ερογλου είπε πως είναι ευχαριστημένος από την επίσκεψή του αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα