Εμμένει σε τετραμερή συνάντηση ο Εγκεμέν Μπαγίς

17:12 26/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ημιτελής η πρόταση Ντάουνερ για «διασταυρούμενες διαπραγματεύσεις» (Ελλάδα με τ/κ πλευρά και Τουρκία με ε/κ πλευρά) σχολίασε ο Τούρκος Υπουργός, αρμόδιος για θέματα ΕΕ και αρχιδιαπραγματευτής, Εγκεμέν Μπαγίς μιλώντας στην κρατική τηλεόραση και στην εκπομπή «Τι συμβαίνει;».

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο κ. Μπαγίς σημείωσε ότι είναι πιο κοντά στο να βρεθούν και οι τέσσερις (Ελλάδα, Τουρκία, ε/κ και τ/κ πλευρά). «Γιατί να γίνονται μισές δουλειές; Εάν χρειαστεί να συζητηθεί, δεν φοβόμαστε κανέναν. Να δούμε πρώτα

την απάντηση της Ελλάδας, εάν μπορούν να συναντηθούν με την ΤΔΒΚ εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Στην ε/κ πλευρά υπάρχουν εκλογές τον Φεβρουάριο. Να δούμε ποιος θα εκλεγεί, ποια θα είναι η στάση του και θα κάνουμε τις απαραίτητες αξιολογήσεις».

Ερωτηθείς εάν δόθηκε η απάντηση της Τουρκίας σε μια τέτοια πρόταση ο κ. Μπαγίς είπε πως δεν έγινε κάτι τέτοιο για να προσθέσει ότι εάν χρειασθεί θα συναντηθούν και πως δεν έχουν πρόβλημα να συναντηθούν με κανένα.

Σε ανακοίνωση δε του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι τέτοιες συναντήσεις μπορούν να γίνουν, αλλά πρώτα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών στο νησί για τη μορφή.

Στο ρεπορτάζ της η τουρκική κρατική τηλεόραση αναφέρεται σε διαδικασία που θα αρχίσει αμέσως μετά τις Προεδρικές εκλογές και στοχεύει στο να ολοκληρωθεί μέχρι τις «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα το 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα